Luksemburg udaljio “orliće” od baraža

24.03.2024. - Sport

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije (U-21) nije uspela da savlada u Luksemburgu skromnu selekciju domaćina.

Utakmica je završena 1:1 i posle neočekivanog remija, “orlići” su šanse za baraž i plasman na Prvenstvo Evrope koje se iduće godine održava u Slovačkoj, sveli na minimum.

U prvom dijelu susreta praktično da nije bilo nekih pravih prilika, a već nakon nekoliko minuta igre, zahvaljujući nesporazumu i lošoj reakciji zadnje linije Luksemburga, Stefan Mitrović se našao sam ispred mreže domaćina i uslijedila je poklon realizacija. Rani gol kao da je uticao na intezitet meča, bez izrazitih prilika i neophodne energije kojom bi se ugrozila mreža rivala.

Više uzbuđenja bilo je u nastavku, a domaćin je u 51. uspio da priredi malo iznenađenje i postigne gol za izjednačenje. Svemu je prethodio prekršaj na 18 metara od gola Veljka Ilića. Gonsalveš je uputio udarac i lopta je završila u donjem desnom uglu. Igra se od tog trenutka preselila na polovinu Luksemburga, veoma brzo mogli su “orlići” do novog vođstva, ali je stativa bila saveznik Šedvajlera.

Igrao se 68. minut kada je mladi srpski tim propustio najbolju priliku, Vanja Vlahović je bio sam i neometan na svega nekoliko metara od gola Luksemburga, uputio je udarac glavom ali Šedvajler je odlično reagovao i spasio već viđen gol.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: FSS