ATP napravio velike promjene, nema Banjaluke i Beograda (Foto)

22.03.2024. - Sport

Žoze Morgado, poznati teniski novinar, objavio je na svom “X” profilu ATP kalendar za 2025. godinu, na kom ima nekoliko ozbiljnijih promjena.

Za početak, izbačena su četiri turnira. Neće biti nadmetanja u Kordobi, Atlanti i Lionu, a neizvjesno je i održavanje takmičenja u portugalskom Eštorilu.

Što se tuče turnira u Los Kabosu, on će biti odigran tokom ljeta, dok će nadmetanju u Rumuniji, u Bukureštu, zauzeti mjesto u kalendaru koje je pripadalo Eštorilu.

Hamburg je pomjeren, pa će biti nedjelju dana prije Roland Garosa, mastersi u Kanadi i Sinsinatiju će od naredne godine trajati dvije nedjelje, dok su Minhen, Doha i Dalas od sada turniri iz serije 500, prenosi Sportal.

Zanimljivo, u kalendaru neće biti ni Serbia odnosno Srpska Opena. Posljednje izdanje ovog turnira je održano 2022. u Beogradu, kada je Andrej Rubljov u finalu pobijedio Novaka Đokovića (2:1), dok je prošle godine takmičenje održano u Banjaluci, gdje je do titule stigao Dušan Lajović, koji je branioca titule porazio, takođe sa 2:1.

Izvor: Srpska info