Otvoren Osamnaesti međunarodni karate turnir „Bijeljina Open – Noć šampiona“

25.08.2024. - Sport

U hotelu “Moskva”, u okviru sportskog i turističkog kompleksa Etno sela „Stanišići“ danas je otvoren osamnaesti tradicionalni međunarodni karate turnir „Bijeljina open – Noć šampiona“ koji je okupio najbolje karatiste iz trinaest država.

Na ovom turniru okupili su se evropski i svjetski šampioni u karateu koji su u protekla dva dana učestvovali i na internacionalnom karate kampu „Kumite karate kamp šampiona“ koji su vodili Žarko Raković, selektor seniorske reprezentacije Crne Gore i Denis Muhović, šampion Evrope i član Predsjedništva Karate saveza BiH.

Međunarodni karate turnir „Bijeljina open“, kako reče predsjednik Karate kluba „Šampioni“ Milorad Marković, turnir je od velikog značaja i interesa za razvoj sporta u Bijeljini i Republici Srpskoj.

Veliki sportski događaj za Bijeljinu

Generalni pokrovitelj ovogodišnjeg turnira bila je Gradska uprava Bijeljina.

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović otvorio je turnir, poželivši svim učesnicima turnira, sportistima, trenerima i sudijama ugodan boravak u Bijeljini i dobre sportske rezultate.

„Naša želja je da svake godine organizujemo ovakav turnir, jer je riječ o velikom sportskom događaju na kojem se takmiče najbolji reprezentativci iz više država, osvajači brojnih evropskih i svjetskih medalja. Neka „Noć šampiona“ još dugo traje. Svakodnevni treninzi, upornost, srčanost, borbenost i dobra volja stvaraju svjetske šampione“, istakao je gradonačelnik Petrović, zaželivši da najbolji i pobijede na ovom karate turniru.

U ime Karate kluba „Šampioni“, predsjednik kluba Milorad Marković uručio je zahvalnice najzaslužnijima za organizovanje i finansijsku podršku ovog velikog međunarodnog karate turnira.

Bijeljina.com