Lajoviću finale, Kecmanoviću aplauzi

22.04.2023. - Sport

Dušan Lajović drugi je finalista Srpska opena. Srpski teniser je u uzbudljivoj polufinalnoj bici, pred 5.500 navijača u Banjaluci, na pleća bacio zemljaka Miomira Kecmanovića, slavivši nakon preokreta sa 4:6, 7:6 (5), 6:4.

Duci će u sutrašnjem boju za pehar snage odmjeriti sa Andrejom Rubljovim.

Srpski derbi opravdao je očekivanja, publika je mogla da uživa u tročasovnom maratonu tokom kojeg su navijači bodrili oba asa.

Prvi set donio nam je igru visokog intenziteta. Oba igrača se nisu štedjela, udarili su lopticu jako, gledali smo odlične razmjene, a navijači su uživali.

Nagovještaj epiloga ovog dijela igre dobili smo u petom gemu, kada je Kec “brejknuo” Ducija. Međutim, na Lajovićev odgovor nije se dugo čekalo, odmah je uzvratio istom mjerom.

Pa ipak, Kecmanović je nastavio da vrši pritisak, još jednom je oduzeo servis protivniku, poveo 5:4, a onda sigurnom igrom u desetom gemu stigao do vođstva.

Zaostatak poslije prve dionice kao da je razbudio Dušana. Čovjek koji je juče šokirao Novaka Đokovića ekspresno je poveo 2:0, imao i 40:15 za potvrdu brejka, ali je tada stao.

Kecmanović je napravio ribrejk, brzo se vratio u igru, nakon čega smo gledali igru nerava.

Do 4:4 teniseri su čuvali svoj servis. Kec je prvi zaprijetio, napravio brejk, a zatim propustio priliku da na svoj servis udari pečat na pobjedu – 5:5.

Uslijedila su dva gema bez brejkova, a onda i taj-brejk u kojem je Lajović od starta krenuo silovito, poveo, te zasluženo izjednačio.

Momentum je u tim trenucima bio na Dušanovoj strani, dok je Miomir, činilo se, bio šokiran gubitkom seta.

To se i te kako osjetilo na terenu pošto je Lajović odmah napravio lagani brejk. Kecmanović je, doduše, uzvratio, ali potom još jednom izgubio svoj servis – 2:1.

Iako se u jednom trenutku činilo da Duci stvari drži pod kontrolom i ide ka trijumfu, Miša je smogao snage da izjednači na 4:4, poslije fenomenalne razmjene koja je publiku digla na noge i naprosto ju natjerala na gromoglasan aplauz.

Te ovacije kao da su više “podigle” Lajovića, koji je odmah vratio brejk, poveo 5:4, a onda odservirao za slavlje i finale.

Izvor/Foto:Una