Smart već sada pravi razliku

24.01.2024. - Sport

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos pohvalno je pričao o učinku, radu i privikavanju na tim Amerikanca Džavontea Smarta.

sport

Grčki strateg kaže da je potrebna još koja nedjelja da se Smart u potpunosti privikne i na stil igre i na stil života, ali kaže da je već zadovoljan onim što pruža Amerikanac.

Sferopulos je u razgovoru sa novinarima na posljednjem treningu pred put ekipe u Berling pričao i o mogućnosti da se ekipa pojača još jednim igračem.

Prethodno, iznio je utiske o Smartu.

“Prije svega, ima pravi mentalitet i to je pozitivna stvar. U pitanju je igrač koji ima defanzivne i ofanzivne kvalitete, želi da uči. Ovo mu je prvi put van SAD generalno, tako da mu je i način života, osim košarke, drugačiji nego što je navikao. Mora da se navikava i na to, ne samo na košarku. Veoma sam srećan nivoom spremnosti na kojem je sada, i srećan sam kako se uklapa. Daću mu još malo vremena da se privikne, još koju nedjelju, i mislim da će onda biti na najvišem niovu. Ali on već sada doprinosi ekipi”, zadovoljan je Sferopulos onim što je dosad pružio Amerikanac.

Na pitanje novinara “da li je Smart posljednje pojačanje ili je u planu još neko”, Sferopulos je odgovorio uz osmjeh.

“Ko to zna, ne mogu da odgovorim na to pitanje. Guramo, fokusirani smo, držimo oči i uši otvorene, i ko zna… Stvarno ne mogu da odgovorim na to pitanje. Možda da, možda ne”, kazao je

Ako se bude dovodio novi igrač, biće to, kako kaže, samo onaj koji će odmah donijeti razliku.

“Ali moram da kažem, ponoviću, nećemo sigurno potpisati igrača za kojeg mislimo da ne može da pomogne ekipi jer je roster “ok” i dovešćemo samo igrača koji može da napravi razliku. Ako nađemo takvog, razgovaraću sa upravom kluba i možda bude nešto. Ali nema sada na tržištu mnogo igrača koji nam mogu donijeti taj kvalitet koji je potreban”, rekao je Sferopulos.

Izvor: Agencije / Foto: Tanjug/AP