Novak u trećem kolu Rolan Garosa

30.05.2024. - Sport

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se danas u treće kolo Rolan Garosa.

Srpski as je na “Filip Šatrijeu“ savladao Španca Roberta Karbaljesa Baenu 8ATP, 63) sa 6:4, 6:1, 6:2 za nešto više od dva časa igre. Ovo je bio njihov treći dvoboj i treća pobjeda za Srbina. 

Novak je možda odigrao i najbolji meč ove godine što je dobar znak za nastavak tunira obzirom da je u Pariz stigao u ne baš najboljoj formi. Servis je slušao kao i ritern, a i u dugim razmjenama je najavio da se vraća stari Novak posebno jer je nasuprot sebe imao specijalistu za šljaku. 

Meč je počeo sa dva brejka sa obje strane. Potom su oba tenisera stabilizovali svoj servis, s tim je Novak u trećem gemu propustio četiri brejk lopte. Novu priliku Đoković je dočekao u desetom gemu, imao je dvije, a to su bile i set lopte. Prvu koristi za 6:4. 

Gdje je stao u prvom nastavio je u drugom. Novak odmah pravi brejk, a zatim servira za sigurnih 3:0. Uslijedio je i šesti gem zaredom i to je značilo osvanje drugog seta. Bilo je 6:1 za 34 minute igre. 

Maksimalno koncentrisan želio je da meč završi poslije tri seta i to je i uspio. Rani brejk, a potom i drugi su mu omogućili da rutinski privede meč kraju. 

Novak će u trećoj rundi igrati protiv boljeg iz meča Lorenco Museti – Gail Monfils. Njihov meč igra se večeras. 

Izvor: Nezavisne / Autor: Edin Spržo / Foto: Tanjug/AP