Bokserka iz Bratunca postala evropska šampionka!

27.04.2024. - Sport

Ona je srpsko boksersko čudo!

Mlada srpska bokserka Sara Ćirković šampionka je Evrope, jer je u kategoriji do 54 kilograma dominantno savladala rivalku iz Rumunije, Lakramioaru Perijok. U borbi za zlato, djevojka iz Bratunca donijela je Srbiji prvo najsjajnije odlične na takmičenju koje se održava u Beogradu, u dvorani “Aleksandar Nikolić”.

Prije Sare u finalu se borila Kristina Nađ Varga i u kategoriji do 48 kilograma izgubila u borbi za zlato protiv Ruskinje Julije Čungalakove. Bilo je to prvo srebro za Srbiju, poslije kojeg je stiglo i prvo zlato.

U toku dana u borbu za titulu prvakinje Evrope ući će u ring i Natalija Šadrina u kategoriji do 60 kilograma i Kristina Kaluhova, u kategoriji do 63 kilograma. Obje će se boriti protiv Ruskinja.

Da je ovo Sarina godina dokazano je i prošlog mjeseca, kada je izborila vizu za Olimpijske igre u Parizu kao 80. predstavnik Srbije. Ona je u borbi odluke, u kategoriji do 54 kilograma, tada pobijedila Kanađanku Skarlet Delgado i postala tako treći član srpskog bokserskog tima na Igrama. Taj uspjeh ostvarila je u Italiji, a evropsko zlato podigla je u Beogradu.

Izvor: Mondo