Đoković saznao rivala na startu Mastersa u Rimu

09.05.2024. - Sport

Preskočio je Novak Đoković prvo kolo, kao i svi drugi nosioci na Mastersu u Rimu, a sada je saznao i konačno ko će biti njegov prvi rival.

U drugoj rundi igraće protiv Korentana Mutea, koji je sa 2-1 porazio Romana Safiulina.

Duel je imao dva dijela, pošto je meč prekinut početkom tajbrejka zbog obilnih padavina, pa su igrači morali da čekaju kako bi završio započet posao. Bilo je to vjerovatno poprilično frustrirajuće za obojicu, posebno za Rusa koji je vozio.

Revija oduzetih servis viđena je u prvom setu, pošto je Francuz dva puta uspjevao da se vrati u život, ali u trećem navratu nije bilo spasa.

Potpuno drugačiji drugi period okršaja nije nam donio niti jedan brejk, pa je Rus svojim servisom uspio da izbori tajbrejk. Po nastavku okršaja Mute je imao vođstvo od 1:0 u istom i bio je daleko raspoloženiji, što se odrazilo na rezultat i sa 7:1 je izjednačio.

U odlučujućem setu Francuz je odmah stekao dva brejka viša i tu povratka za Safiulina više nije bilo. Evidentno je pauza na njega ostavila veći uticaj.

Đoković je protiv Mutea igrao samo jednom i to na Mastersu u Parizu 2019. godine kada je Srbin na startu slavio sa 2-0, po setovima 7:6, 6:4.

Izvor: Telegraf / Foto: Tanjug/AP