Majstor nad majstorima!

20.11.2023. - Sport

Najbolji teniser svijeta, Novak Đoković, ruši sve rekorde pred sobom, a zapadni mediji se utrkuju sa pohvalama. Srpski teniser sedmi put u karijeri osvojio je Završni masters.

Đoković

Đoković je u finalu Torina pobijedio Janika Sinera poslije dva seta i maestralne igre, čime je trijumfalno završio sezonu.

Osvajaču 24 grend slem titule samo jedna pobjeda na turniru u Italiji bila je dovoljna da godinu završi na prvom mjestu, a taj primarni cilj Đoković je ostvario na početku grupne faze kada je pobijedio Holgera Runa.

Titula na ATP finalu u Torinu došla je kao šlag na tortu, a ovog ponedjeljka Đoković je započeo rekordnu 400. nedjelju na vrhu ATP liste.

Zvanično osmu godinu završava kao najbolji na svijetu, a poslije novog trofeja za 2024. najavio je napad na sve što može – četiri grend slema i olimpijsko zlato.

Đokovićev uspjeh ispratili su i inostrani mediji, a francuski Ekip donosi tekst pod naslovom “Majstor nad majstorima”.

“Novak je više nego ikada šef svjetskog tenisa. Niko ne može da pobijedi Novaka Đokovića dva puta na istom turniru. Suočen sa istim problemom kao Nikolaj Davidenko (2008), Rodžer Federer (2015) i Aleksandar Zverev (2018), bio je i Janik Siner, koji nije uspio dva puta da ga pobijedi. Prošlog utorka Italijanu je trebalo nešto više od tri sata igre da dominira nad Srbinom u meču u grupi. U nedjelju, u finalu Mastersa, dobio je bumerang u lice i izgubio sa 6:3, 6:3 za sat i 41 minut igre”, piše Ekip.

Izvor: Glas Srpske