Britanac stao u odbranu Đokovića

18.11.2023. - Sport

Bivši britanski teniser Mark Peči, izrazio je svoje iznenađenje i nezadovoljstvo ponašanjem italijanske publike na ATP Finalu, posebno u odnosu prema protivnicima Janika Sinera, među kojima su bili Novak Đoković i Holger Rune.

Đoković

Tokom meča između Đokovića i Sinera, publika je više puta zviždala srpskom teniseru, a u jednom trenutku, sam Đoković je odgovorio na ironičan način, simulirajući dirigovanje.

Mark Peči, osudivši ovakvo ponašanje publike, smatra da je takav odnos prema igračima neprimjeren, posebno na turnirima visokog nivoa poput Završnog mastersa.

”Baš me je obeshrabrilo kada sam vidio ponašanje publike. U ovoj fazi svoje karijere, Novak zaslužuje poštovanje. Uz sve žrtve koje je podnio i sportske trenutke koje nam je podario, ne zaslužuje ovakvo ponašanje”, kazao je Peči.

Dodao je da navijači koji se tako ponašaju na tribinama treba da se “pogledaju u ogledalo”.

”Razumijem za to što se desilo protiv Sinera, ali i u toj situaciji nemaju opravdanja za tako nešto. Novak zaslužuje svačije poštovanje. Ne tražim da ga obožavaju, ali zaslužuje respekt i ako ga ne pokazuju, trebalo bi da se pogledaju u ogledalo i zamisle o svemu”, zaključio je on.

Izvor: Agencije