Mesi izabran za sportistu godine (Foto)

05.12.2023. - Sport

Čuveni magazin ”Tajm” izabrao Argentinca Lionela Mesija za sportistu godine.

fudbal

Za Amerikance, oni su centar svijeta. I tiče ih se maltene samo ono što se kod njih dešava. Zato i nije neko iznenađenje što je čuveni magazin ”Tajm” za najboljeg sportistu godine izabrao Lionela Mesija.

Argentinac je postao prvi fudbaler u istoriji tog sporta koji se našao na naslovnoj strani prestižnog magazina. I ujedno je prvi fudbaler koji je ponio priznanje za Sportistu godine, mada je ono ustanovljeno tek 2019. godine. Prije Mesija dobili su ga ženska fudbalska reprezentacija SAD, NBA košarkaš Lebron Džejms, američka gimnastičarka Simon Bajls, pa prošle godine igrač bejzbola Aron Džadž, da bi za 2023. laureat postao Lionel Mesi.

Ono što, međutim, daje posebnu notu ovom priznanju, a o čemu piše i sam ”Tajm” je da je Argentinac dobio trofej zbog – dolaska u SAD. I zbog eksplozije popularnosti MLS-a od njegovog dolaska.

Naširoko piše ovaj magazin o uticaju na uzlet fudbala u SAD od Mesijevog dolaska, kako su stadioni puniji nego ikad, a veliki tekst posvećen Lionelu dopunjavaju i izjave nekoliko američkih fudbalera, koji sa divljenjem govore o njemu.

”Mi sada razgovaramo o dolasku sa igračima sa kojima je to bilo apsolutno nemoguće pre pet godina. I nismo samo mi”, izjava je predsjednika FK Dalas Dena Hanta, koja govori koliko je Mesi promijenio sliku fudbala u Americi.

Izvor: Nezavisne