Željezničar savladao Slogu

07.04.2024. - Sport

U prvoj današnjoj utakmici 25. kola Wwin lige BiH fudbaleri Željezničara su danas u Modriči ostvarili veliku pobjedu, prvu gostujuću ove sezone.

Tim sa “Grbavice“ je savladao ove sezone sjajnu Slogu sa 3:0 i tako pobjegao iz opasne zone. Sada su deveti sa 26 bodova, koliko ima i osmoplasirani Igman, Dobojlije su nakon ovog kola pale na peto mjesto (38). 

Željezničar je prvi zaprijetio preko Štilića, ali je Trako sjajno odbranio. Onda je pokušao i Hiroš, ali golman Sloge je ponovo bio uspješniji. Najbolju priliku u prvom dijelu je imala Sloga. U 27. minuti Gigović je dosudio penal za Dobojlije, ali je udarac Vidića sjajno zaustavio golman Muftić. Domaći su zaprijetili u 45.minuti ali je Grabež šutirao pored gola.

Na startu drugog dijela gosti dolaze od pogotka. Igrala se 48.minuta, golman Trako je intervenisao, lopta je došla do Semira Štilića koji sa 30-tak metara majstorski parabolom pogađa za 1:0. Slavlje gostiju se nije ni stišalo, a već je bilo 2:0. Boljević je prvo pogodio prečku, lopta se odbila do Krpića koji takođe pogađa okvir gola, ali iz novog pokušaja pogađa glavom za 2:0.

Do kraja su gosti mogli i do ubjedljivije prednosti, a na kraju je tačku na i stavio Hiroš.

Izvor: Nezavisne / Autor: Edin Spržo / Foto: FK Željezničar