FSS vraća stari grb na dres reprezentacije

09.02.2024. - Sport

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije donio je odluku da na opremu reprezentacije vrati stari grb sa četiri ocila, koji je dugo bio u upotrebi. Ostalo je samo da sve aminuje Izvršni odbor na narednoj sjednici

Responsive image

Kada je u aprilu 2022. objavljeno da se mijenja grb i da će novi biti bijeli orao, koji, mora se priznati, nije najsrećnije urađen, reakcije javnosti su bile prilično podijeljene. U paketu sa crvenim dresovima sa zlatnim detaljima, bilo je mnogo onih koji su govorili da oprema Srbije više liči na Poljsku.

Upravo to je bio povod da FSS uradi istraživanje javnog mnjenja, koje je definitivno pokazalo da javnost i navijači nisu pozitivno reagovali na ove novitete. Pored toga što se vraća stari grb, odlučeno je i da reprezentacija ubuduće igra u opremi u bojama državne zastave: crveno-plavo-bijelo, navodi Mozzart sport.

Pitanje je samo da li će ove promjene “stići” da se odrade na opremi za Evropsko prvenstvo, ali nakon njega nema dileme da će Orlovi igrati bez orla na grudima, a sa starim grbom sa četiri ocila.

Izvor: bl-portal.com