Evo koliko novca je izgubila Zvezda remijem protiv Makabija

24.08.2022. - Sport

Fudbaleri Crvene zvezde ostali su bez plasmana u grupnu fazu Lige prvaka na šokantan način – autogolom u 90. minuti napadača Milana Pavkova koji je nespretno reagovao i poslao loptu u vlastitu mrežu za konačan rezultat 2:2 protiv Makabija.

U prvom duelu izraelski predstavnik je slavio 3:2, tako da je sa ukupnih 5:4 ostvario plasman u najelitnije evropsko klupsko takmičenje. Prvak Srbije će za utjehu igrati u Evropa ligi, ali je jasno da je Zvezda ostala bez velikog novca.

Samo plasman u grupnu fazu Lige prvaka donosi 18 miliona eura, a primjera radi grupna faza Evropa lige 3.2 miliona. Ipak, na Marakani se nadaju da će se klupska kasa napuniti rezultatima u Evropa ligi. Svaka pobjeda je vrijedna 630 hiljada, a neriješen ishod 210 hiljada eura.

Inače, Zvezda je do finiša prvog poluvremena imala 2:0. Aleksandar Pešić je doveo prvaka Srbije u vodstvo u 27. minuti, a onda je u 43. namjestio gol Kangi. Kapiten Zvezde Milan Borjan je odbranio penal u sudijskoj nadoknadi prvog dijela, a onda je nespretno reagirao i Sundgren ga je savladao sa distance.

I onda 90. minut, centaršut sa lijeve strane i nespretna reakcija Pavkova za muk na Marakani

 

izvor:Aloonline/FOTO:STARSPORT.RS