Odbojkašice Inove najprijatnije iznenađenje u Premijer ligi BiH

10.11.2023. - Sport

Odbojkašice Inove najprijatnije su iznenađenje u novoj sezoni Premijer lige BiH. Povratak u društvo najboljih mlada ekipa Davora Džombića krunisala je sa tri pobjede u prvih šest utakmica, a pozicija u sredini tabele pokazatelj je velikog kvaliteta banjalučanki.

inova

“Za svakog protivnika se pripremamo individualno, kako statistički tako i praćenjem ostalih utakmica. Spremne i motivisane ulazimo u svaki meč i to je ono što nam daje snagu”, rekla je Ana Sarić.

“Mi smo mlada ekipa, međusobno se poznajemo od malih nogu. Većina djevojaka igra zajedno od pionira, ima i nešto starijih, ali je najveći dio tima na okupu od prvih odbojkaških koraka. Samim tim dobro smo i uigrane, došao je trenutak da to pokažemo u najvišem rangu takmičenja”, kaže Zara Rendić.

Dobra priprema je ključ svega kažu u Inovi. Bez obzira što većina protivnika ima i veći budžet, više iskustva igranja u najvišem rangu, banjalučki tim se trudi da svojim snagama, znanjem i predanim radom ostvaruje vrhunske rezultate.

“Odbojkaški klub Inova je razvojni klub Banjaluke. Mi energiju i kvalitet crpimo iz mlađih kategorija, što pokazujemo već godinama u Republici Srpskoj i BiH. Ove djevojke su naš ponos, one pariraju najboljim ekipama u šampionatu”, kaže trener Džombić.

Naredni izazov Inovu očekuje već sutra kada će na svom terenu dočekati Igman.

“Еkipa Igmana je sjajna. Napadački, blokerski i serverski su veoma snažni. Dobra i iskusna ekipa nas čeka, ali sigurno im ovdje neće biti lako i pružićemo im jak otpor”, zaključio je Džombić.

Duel Igmana i Inove je okršaj ekipa koje su na istom omjeru poslije šest kola. Meč je na programu u dvorani Centar od 16 časova.

Izvor: ATV