Italijanski teniser biranim riječima o Đokoviću nakon velike pobjede (Foto)

26.01.2024. - Sport

Novak Đoković je izgubio prvo polufinale u karijeri na Australijan openu. Prethodnih deset puta, kada god bi stizao do polufinala, Nole ne da je samo stizao do finala već je i osvajao Ozi open.

Responsive image

Ipak, ovog januara 2024. Srbina je u polufinalu zaustavio Janik Siner sa 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3.

Novak Đoković je izgubio od Janika Sinera u polufinalu Australijan opena sa 6:1, 6:2, 6:7 (6:8), 6:3 i tako prvi put u karijeri neće otići korak dalje. Ovo je bilo Srbinovo jedanaesto polufinale na Ozi openu u karijeri, prethodnih deset je dobio. I ne samo da ih je dobio, već je deset puta stizao do titule, piše Sportal.

Poslije meča je Italijan istakao.

FOTO: MAST IRHAM/EPA
FOTO: MAST IRHAM/EPA

“Bilo je veoma teško, jako sam dobro počeo. U dva seta sam dobro igrao, imao sam osjećaj da se on ne osjeća dobro, i zato sam ga pritiskao. U trećem setu sam pogriješio na forhendu na meč lopti, ali sam se u pauzi fokusirao i probao sam budem spreman za ono što me čeka u četvrtom setu. I počeo sam ga odlično, bilo je divno igrati u ovoj atmosferi. Nestrpljiv sam bio da počne ovaj meč jer je uvijek privilegija igrati protiv igrača od kojeg možete da učite. A ja sam dosta naučio iz poraza u Vimbldonu. Bio je ovo proces i trebalo je vjerovati u njega”.

Tri od posljednja četiri meča protiv Novaka dobio je Siner. Kurijerovo pitanje je bilo: šta je ono što on radi u igri, a Đokoviću to ne odgovara?

FOTO: JAMES ROSS/EPA
FOTO: JAMES ROSS/EPA

“Pitajte Noleta. Nas dvojica igramo slično. Dobro riterniramo, jterao sam ga da se kreće, gađao sam linije, ali neću dosta da pričam o taktici. Zadovoljstvo je biti ovdje, ovo je moj srećni slem”.

Pričao je Siner i koliko je Đoković uticao na njega.

“Imao sam šanse kada sam imao 16-17 godina da vježbam sa njim. Imao sam taj proces učenja od njega i to mi je dosta pomoglo. On mi je jednom rekao da moram bolje da se krećem, da ne budem predvidljiv. To sam promijenio kod sebe, poslušao sam Novaka, ali mislim da imam još prostora za napredak”.

Siner nije odigrao niti jedan takmičarski meč pred Australijan open, ali je maestralno završio 2023. godinu kada je Italiju poslije 47 godina odveo do Salatare.

FOTO: JOEL CARRETT/EPA
FOTO: JOEL CARRETT/EPA

“Došao sam odlično pripremljen, imao sam samopouzdanje sa kraja prošle godine i vjerovao sam da mogu da dobijem najbolje na svijetu. Vidjećemo kako će proći moje prvo finale”.

U drugom polufinalu sastaju se Zverev i Medvedev?

“Veliki sam fan tenisa, biće lijepa prilika da gledam taj meč relaksiran. Igrali su dosta puta jedan protiv drugog, biće zanimljivo, Saša je odličan, vratio se, biće super zanimljiv meč”.

Na kraju se Siner i našalio na Kurijerovo pitanje šta ima da poruči svojoj porodici koja je ostala u Italiji:

“Da ostanu tamo, ha, ha, ha. Šalim se, u Evropi je sada jutro, zato želim svima dobro jutro. Ne samo mojoj porodici, nego svim navijačima. Probaću da dam sve od sebe i u nedjelju. Zahvalan sam na ljubavi i podršci, vidimo se u finalu”, zaključio je italijanski teniser.

Izvor: Srpska info