Đoković brutalno iskren nakon ispadanja iz Melburna, pa poručio da je ovo tek početak sezone

26.01.2024. - Sport

Cijeli svijet tenisa je bio u šoku nakon dva odigrana seta polufinala Australijan opena.

Responsive image

To što je Janik Siner vodio sa 2:0 nije bilo tolika senzacija, koliko katastrofalna igra Novaka Đokovića, koji je u ta dva seta napravio 29 neiznuđenih grešaka! Nakon toga, iako je dobio treći set, preteško je bilo vratiti se u igru.

Poslije meča na konferenciji za novinare Đoković je priznao da je i njega šokiralo koliko je igrao loše tih sat i 20 minuta.

FOTO:  MAST IRHAM/EPA
FOTO: MAST IRHAM/EPA

“Želim da čestitam Sineru koji je odigrao odličan turnir, sasvim zasluženo je u finalu, nadigrao me je. A, ja sam bio šokiran mojim nivoom igre, ništa nisam igrao kako valja. Ovo je jedan od najgorih grend slem mečeva koje sam ikada odigrao”, istakao je Đoković.

Na kraju je srpski as sam sebi skuvao čorbu u četvrtom setu, jer je izgubio svoj servis gem u kojem je vodio 40:0.

“Uspio sam u jednom momentu da pojačam, ali kod 2:1 u četvrtom setu sam imao 40:0, tu sam izgriješio. Nivo mog tenisa nije bio dobar. U tim momentima pokušavate da nađete smirenost, ali i da podignete sebe i igru. To je ono što sam pokušao”.

FOTO: JOEL CARRETT/EPA
FOTO: JOEL CARRETT/EPA

Nije Đoković zadovoljan nijednom elementom svoje igre. A, ni činjenicom da nije imao nijednu brejk loptu tokom meča.

“On je servirao veoma precizno, a i vraćao je dobro servis. Teško je da opišem sve, ali dosta ima negativnog u vezi moje igre. Nisam zadovoljan forhendom, bekhendom, riternom… Svim. Bio je dominantan na svom servisu. Ako se ne suočavate sa brejk loptom, možete da igrate opušteno, da udarate bolje”.

Priznao je Novak da je cijeli turnir odigrao ispod svojih standarda.

FOTO:  MAST IRHAM/EPA
FOTO: MAST IRHAM/EPA

“Da budem iskren, čitav turnir nisam igrao ni blizu toga koliko mogu. Možda jedino protiv Manarina, ali većinu nisam igrao onako kako igram normalno u Australiji. Nisam osjećao sebe na ovom turniru, uvijek očekujem od sebe najviše, ali nije bilo suđeno danas”.

Tri puta je Siner za kratko vrijeme pobijedio Đokovića, djeluje da je našao recept, čak i na grend slemu, kako da mu uđe pod kožu.

“Uvijek udara lopticu veoma jako, igra brzo, voli da bude agresivan. Pogađa uglove, unapredio je brzinu, preciznije servira, a unaprijedio je i mentalni dio. Možda se mučio da osvoji bitne mečeve, ali sada je uz iskusne trener uspeo da prevaziđe taj psihički momenat. Na pravom je putu, imaće priliku da osvoji prvi grend slem”.

FOTO: JAMES ROSS/EPA
FOTO: JAMES ROSS/EPA

Naredna šansa za grend slem trofej je Rolan Garos, ali nije htio Novak da se upušta u dublju priču oko toga, piše Mocart sport.

“Daleko je to, vidjećemo kako će igrati igrači na šljaci, to je kompletno drugačija podloga. Neki teniseri su veći favoriti na toj podlozi. Ako igra Nadal, onda je on favorit bez obzira na sve. Tu su i Alkaras i Siner. Svi koji su u Top 10 su favoriti da pobijede. Ipak, ima nekoliko mjeseci do tog momenta, pa ćemo da vidimo šta će se desiti”.

Iako godina nije počela kako je Novak navikao, titulom u Melburnu, poručuje da ovo nije nikakav kraj bilo čega.

“Tek je početak sezone, još imam velike nade za grend slemove, Olimpijske igre. Ovakav početak nije nešto na šta sam navikao, jer sam mnoge sezone počinjao GS titulom na Australijan openu. Na ovom turniru nisam bio onakav kakav sam želio da budem, ali nije ničemu kraj, vidjećemo kako će ostatak sezone izgledati”, poručio je Novak Đoković.

Izvor: Srpska info