Najuspješnija osnovna škola na republičkom finalu u džudou na Malim olimpijskim igrama RS

16.05.2024. - Sport

Osnovna škola „Sveti Sava“ Bjeljina najuspješnija je osnovna škola iz Grada Bjeljina na republičkom finalu u džudou na Malim olimpijskim igrama Republike Srpske koje je održano dana 24. maja u Banjaluci. U konkurenciji 44 osnovne škole iz Republike Srpske ispred kojih su nastupili učenici od 2. do 9. razreda Osnovna škola „Sveti Sava“ Bjeljina zauzela je u ukupnom plasmanu visoko 20. mjesto.

Na ovom takmičenju za Osnovnu školu „Sveti Sava“ Bjeljina nastupilo je ukupno 22 učenika od kojih je sedam osvojilo jednu od medalja odnosno zauzeli su jedno od prva tri mjesta. 

Zlatne medalje osvojili su učenici Mila Đurić u kategoriji učenika 2. i 3. razreda i Slobodan Ćurčić u kategoriji učenika 6. i 7. razreda. Srebrne medalje osvojili su Goran Đurić i Marko Ristić u kategoriji učenika 6. i 7. razreda. Treća mjesta osvojili su učenici Luka Božić u kategoriji učenika 4. i 5. razreda i Pavle Macan i Nikola Nešković u kategoriji učenika 8. i 9. razreda.

Svi učenici su bili razvrstani u okviru svojih starosnih kategorija i prema težini. Vrjedni pomena su i učenici koji su zauzeli peta mjesta i bili u borbama za medalju do kojih će zasigurno doći naredne godine, a to su: Nikola Tomić, Vujadin Milosević, Vuk Radovanović i Pavle Perušinović. Zaduženi nastavnik je bio učitelj Igor Solaković.

Čestitke za sve učenike koji džudo treniraju u Džudo klubu „Panter“ iz Bjeljine. U vrjeme sve većih izazova kvalitetnog provođenja slobodnog vremena djece i mladih džudo je jedan od sportova koji nudi aktivnu fizičku aktivnost sa elementima gimnastike i miroljubivu filozofiju istoka jer termin „judo“ preveden sa japanskog označava „mirni put“.

Izvor:Bijeljinadanas