Prva utakmica Srbije na SP u Kataru

24.11.2022. - Sport

Fudbalska reprezentacija Srbije igra večeras protiv Brazila, utakmicu prvog kola Grupe G na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Šlager na Lusailu: Piksijevi "Orlovi" protiv moćnog Brazila

Nikad jači „Orlovi“ ili moćni Brazil – odgovor ćemo saznati večeras na najvećem katarskom stadionu “Lusail ajkonik” koji će biti poprište prvog pravog šlagera na Svjetskom prvenstvu u Kataru.

Ono što je najvažnije za Srbiju jeste da su svi igrači trenirali, ali pitanje je hoće li selektor Dragan Stojaković računati na najbolji sastav. Prema posljednjim informacijama Piksi najvjerovatnije neće rizikovati sa Aleksandrom Mitrovićem, koji će po svemu sudeći dobiti priliku sa klupe. Što znači da će „Orlovi“ popularne „Karioke“ napasti sa Dušanom Vlahovićem, iza koga će djelovati Dušan Tadić, Sergej Milinković-Savić i Filip Kostić, koji je sinoć odradio puni trening sa saigračima. Piksi je najavio da se nikoga ne boji, pa tako ni Brazila, pa se očekuje da njegovi izabranici neće odstupiti od igre koja je kupila javnost i navijače, a to je ofanzivan i krajnje lijep fudbal za oko.

Srpski fudbaleri, kao i veliki broj navijača sa puno optimizma su došli u Katar. Svjesni su da ih na startu čeka najtrofejnija selekcija svijeta i petorostruki prvak svijeta. No jedno je sigurno, preporođena Srbija od dolaska Stojkovića je pokazala da zaslužuje poštovanje, što je pokazala u predhodnom periodu i prije svih u onom čuvenom dvomeču protiv Portugala.

“Nemojte imati dilemu da ćemo uraditi sve da Srbiju napravimo ponosnom. Učinićemo sve da otežamo plan Brazilaca, a koliko čujem, oni žele da nas pobede”, poručio je Stojković, koji je svjestan da Brazil nije jedini protivnik na turniru, već da su tu Švajcarska i Kamerun.

Kao i Srbija i Brazil je pun od samopouzdanja. Znaju Nejmar i društvo da će sve osim titule za njih biti neuspjeh, s toga će sigurno biti pod velikim pritiskom već od prve utakmice. Jesu favoriti, ali mnogi su se do sada okliznuli u Kataru. Biće ovo ujedno i prilika da se srpski fudbaleri revanširaju za poraz na Svjetskom prvenstvu u Rusiji kada je Brazil slavio sa 2:0 (Paulinjo, Tijago Silva)

Utakmica prve runde grupe G igra se večeras sa početkom u 20 sati. Predhodno će u 11 sati u istoj grupi snage odmjeriti Kamerun i Švajcarska. U grupi H takođe se igraju dva meča. U 14 sati se sastaju Urugvaj i Koreja, dok će od 17 sati na teren Ronaldov Portugal i Gana.

Poslednji put Srbija i Brazil igrali su krajem juna 2018. godine u grupnoj fazi na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je petostruki svetski prvak pobedio sa 2:0 golovima Paulinja i Tijaga Silve.

 

izvor:Nezavisne/Agencije/FOTO:Tanjug/Nezavisne