ABA liga predstavila trofej “Dejan Milojević” (Foto)

18.04.2024. - Sport

Legendarni košarkaš Dejan Milojević prerano nas je napustio 17. januara u svojoj 47. godini života.

Kako je tokom karijere ostavio veliki trag u Partizanu i Budućnosti, ABA liga je odlučila da trofej namijenjen MVP-ju ligaškog dijela takmičenja nosi ime po njemu.

Na svom zvaničnom sajtu ABA liga je objavila i karakteristike pomenutog trofeja.

“Sam trofej ne liči na svog imenjaka, jer nam je bilo važno da trofej samo simbolizuje Milojevićevu izuzetnu karijeru i da na njemu ima detalja koji se odnose na neki dio Milojevićevog ABA puta, kao i na njegove najveće vrijednosti i snage.Stoga je osnova trofeja napravljena tako da ima 4 strane koje simbolizuju 4 sezone koje je igrao u ABA ligi. Natpisi na trofeju, koji uključuju njegovo ime i naziv nagrade, imaju 3 reda koji simbolizuju 3 MVP nagrade koje je Dejan Milojević osvojio”, navedeno je na sajtu.

Takođe, dodaje se da je cijeli trofej visok tačno 13 inča (33 centimetra) što se odnosi na broj 13 koji je Milojević nosio dok je igrao za Budućnost i Partizan.

“Figura igrača na trofeju ima kameni izgled, jer je Milojević važio za jednog od najjačih igrača na našim prostorima. Na figuri je i mali osmijeh, jer će Dejan Milojević zauvijek ostati upamćen po osmijehu i po tome što je bio najljubaznija osoba ikada u svijetu košarke. Konačno, vrijednosti kao što su košarkaška snaga i ljudska dobrota su vrijednosti koje svaki MVP treba da ima i na to bi trofej trebalo da podsjeća svakog budućeg dobitnika ove nagrade. Trofej Dejana Milojevića izradila je renomirana vajarka Katarina Tripković, koja je kreirala i trofej za šampiona ABA lige”, stoji na sajtu ABA lige.

Izvor: telegraf.rs