Oglasio se i Fudbalski savez RS: Netoleranciji i mržnji nije mjesto u sportu!

02.03.2023.

Fudbalski savez Republike Srpske najoštrije osuđuje šovinistički ispad grupe huligana u Brčkom.

 

 Saopštenje Fudbalskog saveza RS povodom napada huligana na igrače Radnika iz Bijeljine IZVOR: 

Mladi futsaleri Radnika iz Bijeljine napadnuti su u Brčkom. Prvo su u dvorani doživjeli neprijatnosti zbog činjenice da igraju Kup Republike Srpske, da bi po povratku u svoj grad njihov autobus napadnut od strane huligana.

Tim povodom oglasili su se i iz Fudbalskog saveza Republike Srpske, naglasivši da netoleranciji i mržnji nije mjesto u sportu, te da se nadaju da će nadležni organi učini sve da što prije identifikuju počinioce ovog sramnog čina.

“Fudbalski savez Republike Srpske najoštrije osuđuje šovinistički ispad grupe huligana u Brčkom, koja je prekinula utakmicu juniorskog futsal Кupa Republike Srpske između ekipa КMF Brčko i КMF Radnik, te nakon nje kamenovala autobus gostiju iz Bijeljine.

Prava je sreća u ovom nemilom događaju da nije bilo povrijeđenih aktera utakmice i da su izbjegnute teže posljedice do kojih je moglo da dođe, na dan kada su strasti bile uzavrele u, ionako rovitom i nestabilnom, našem društvu. Ovakvi i slični događaji, ne doprinose ni sigurnosti ni toleranciji na sportskim priredbama na koje naša organizacija svakodnevno poziva, u opštem interesu i zaštiti sportista. Oni su uvijek opasnost da budu povod za eskalaciju nečega mnogo gorega, onoga čemu nije mjesto na sportskim terenima.

Fudbalski savez Republike Srpske, kao organizator pomenute utakmice, traži od nadležnih institucija Brčko distrikta da u što kraćem vremenu identifikuje napadače i procesuira ih u skladu sa važećim zakonima, u cilju zaštite sportista i sporta, ali i svih građana Brčko distrikta, Republike Srpske i BiH.

U nadi da će ovaj nemili događaj u Brčkom biti rasvijetljen, Fudbalski savez Republike Srpske, u skladu sa svojim resursima, nudi pomoć svim republičkim i državnim institucijama u suzbijanju netolerancije i mržnje kojima nije mjesto u sportu.”

 

izvor:Mondo/FOTO:Mondo