Proširena Druga liga zapad, opstao Rudar iz Ugljevika

10.07.2024. - Sport

U prostorijama Fudbalskog saveza Republike Srpske danas je održana druga sjednica Izvršnog odbora pod predsjedavanjem Dragana Banjca, prvog potpredsjednika Saveza zbog zauzetosti predsjednika Vice Zeljkovića.

Na prijedlog Takmičarske komisije, a poslije obavljenih konsultacija i razgovora na nivou Područnog Fudbalskog saveza Bijeljina, Fudbalski klub Rudar 1925 iz Ugljevika, iako je u minuloj sezoni 2023/24. zauzeo posljednje 16. mjesto na tabeli Druge lige Republike Srpske, grupa istok i u novoj sezoni 2024/25. takmičiće se u istom rangu takmičenja. Članovi Izvršnog odbora su jednoglasno donijeli odluku.

Nakon razmatranja usvojena je, jednoglasno, odluka o sastavu Prve i dvije grupe Druge lige Republike Srpske. Druga liga, grupa zapad proširena je sa 16 na 18 klubova, a izvjestilac o prijedlogu sastava liga saveznog ranga za sezonu 2024/25. bio je Vladan Simeunović, predsjednik Takmičarske komisije.

Komesar Simeunović je bio izvjestilac i o promjenama i dopunama Propozicija takmičenja za Prvu i Drugu ligu po kojima ubuduće neće biti baraža. Nove dokumenti jasno propisuju kako se popunjavaju lige u saveznom rangu takmičenja, ali i regulisanje dvojne registracije igrača. Članovi Izvršnog odbora su takođe jednoglasno usvojili dokumente Propozicija za takmičenje u sezoni 2024/25.

Sljedeća tačka dnevnog reda bila bila je razmatranje i usvajanje liste delegata po kvotnoj zastupljenosti za Prvu i Drugu ligu Republike Srpske, na prijedlog Takmičarske komisije.

Nakon razmatranja usvojene su, jednoglasno, i grupe uspješnosti suđenja Prve i Druge lige i grupe uspješnosti posmatrača suđenja Prve i Druge lige za takmičarsku sezonu 2023/24.

Usvojene su i izmjene i dopune Pravilnika o fudbalskim takmičenjima, kao i izmjene i dopune Disciplinskog pravilnika Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Deveta tačka dnevnog reda bila je izbor članova stalnih komisija Izvršnog odbora Fudbalskog saveza Republike Srpske.

Pod tačkom tekuća pitanja imenovan je treći član Komisije za savjetovanje i posredovanje, a riječ je o Vladimiru Đurđeviću iz Banjaluke i on se pridružio u ovom tijelu Dušanu Markoviću (Bijeljina) i Igoru Radeljiću (Laktaši).

Izvor: Mondo