Gimnazijalke iz Gradiške ostavile srce na terenu za Republiku Srpsku (Foto)

24.04.2024. - Sport

Beograd je ovih dana centar mladosti, poletnosti i budućnosti ženske odbojke – održava se Svjetsko prvenstvo u odbojci za srednjoškolce, gdje učestvuje čak 59 država, 29 u ženskoj konkurenciji, više od 1.000 odbojkaša i odbojkašica i njihovih profesora.

Francuska, Čile, Danska, Grčka, Srbija… a među njima su i srednjoškolke gradiške Gimnazije, iz Republike Srpske, koje su dobile priliku da steknu iskustvo na međunarodnom sportskom mitingu i izbruše svoj talenat koji je više nego vidljiv.

Borile su se u grupi E, gdje su završile na trećem mjestu, izgubile su od Danske 2:1, gdje su nijanse odlučivale, pobijedili Čile sa 2:0, a od veoma jake Grčke, gdje se nisu odstupile do samog kraja, poražene su 2:0. Kao trećeplasirani igraće razigravanje od 17. do 23. mjesta.

Pod trobojkom Republike Srpske nastupaju Andrea Rapić, Antonija Rapić, Mirna Kežić, Ivana Krunić, Dunja Dobrić, Nikolina Čergić, Adrijana Morina, Tara Kunovac, Nina Kovačević, Tamara Milenković, Elena Pucar, Anđela Vujić, pod trenerskom palicom Markom Zecom, a vođa puta je Nikola Vukomanović.

“Svoju šansu smo propustili protiv Danske, ali sam ponosan na djevojke koje su ginule na terenu. Veoma im znači ovo takmičarsko iskustvo u njihovom daljem razvoju”, rekao je Zec, koji je ponosan na igru svojih djevojčica.

Uz tim kao velika podrška bila je i Gorica Bilak Maconja, sportski direktor za školski sport u Ministarstvu Republike Srpske, koja je djevojke zdušno bodrila sa tribina i bila im veliki motivator i podrška.

Kabinet predsjednika Srpske Milorada Dodika obezbijedio im je predivnu opremu koja je plijenila pažnju svih. Gdje god da su se pojavile svi su željeli da se slikaju sa njima i da se mijenjaju sa njihovim dresovima. Cijeli tim je zahvalan i gradonačelniku Gradiške Zoranu Adžiću, koji je finansirao troškove smještaja.

Iako su došle iz malih sredina, one su svojim srcima pokazale da su velike i snažne, istrajne i nepokolebljive, ali i ponosne što predstavljaju Republiku Srpsku.

Izvor: Kurir