Novak pomaže djecu stradalih rudara

05.06.2022. - Sport

Veliko srce velikog šampiona.

Suma prikupljena od ulaznica za humanitarnu predstavu “Brod plovi za djecu rudara” u MTS dvorani, čiji je cilj bilo prikupljanje sredstava za djecu rudara stradalih u rudniku Soko u Sokobanji, duplirana je iznosom koji su duplirali Novak Đoković Fondacija i Patrijaršija Srpske pravoslavne crkve, saopštila je danas Fondacija.

Predstava “Brod plovi za djecu rudara” prikupila je gotovo 20.000 evra, a SPC i Đokovići doniraće još po 20.000 evra, prenose mediji.

Projekat je rezultat inicijative glumaca Gorice Popović, Svetlane Cece Bojković, Tihomira Stanića, Anite Mančić i Jelene Stupljanin, a podržale su ga Novak Đoković Fondacije i Patrijaršija SPC, brojne kompanije, medije i pojedinci.

“Zadovoljstvo nam je što smo bili dio ovog humanitarnog iskustva i što smo dali svoj doprinos. Naročito nam je drago što su se odazvale i druge kompanije i organizacije, na čelu sa Patrijaršijom SPC. Nadamo se da će ova inicijativa poslužiti kao inspiracija svima nama da nastavimo da se ujedinjujemo oko važnih društvenih tema“, poručila je nacionalna direktorka Novak Đoković Fondacije Maja Kremić.

“Srećan sam što imam ovakve prijatelje. Crkva će nastaviti da i ubuduće brine o ovoj djeci i da uvijek, u granicama mogućnosti, učestvuje u čovekoljubivim akcijama“, izjavio je patrijarh Porfirije, koji se tim povodom oglasio i na Instagramu.

Izvor:Mondo