Danas finale Đokovića i Korde

08.01.2023. - Sport

Novak Đoković je sjajno otvorio sezonu i u velikom stilu uspio da stigne do finala turnira u Adelejdu gdje ga još jedna pobjeda dijeli od prvog trofeja u novoj godini.

 

Srbijanski teniser će se za pehar boriti protiv Amerikanca Sebastijana Korde, a meć počinje u 8:30 sati.

Poslije malo sporijeg starta i mučenja sa nižeangiranim Francuzima Konstantinom Lestijenom i Sebastijanom Halisom, Đoković je u četvrtfinalu i polufinalu upalio turbo pogon. Prvo je u sjajnom meču nadigrao Denisa Šapovalova, da bi u polufinalu nadigrao i Danila Medvedeva u dva seta u najbolje odigranom meču na turniru.

Posljednja prepreka do prve titule će mu biti Amerikanac Sebastijan Korda. Amerikanac se plasirao u finale nakon što je Jošihito Nišioka predao meč pri rezultatu 7:6(5), 1:0 u polufinalu. Korda je prije toga eliminisao Endija Marija, Roberta Bautistu Aguta i Janika Sinera bez izgubljenog seta, a ovo će biti prvi okršaj njega i Đokovića.

Novaku će to biti 131. finale na ATP turu, kojim je pretekao Rafaela Nadala, koji je bar za sada ostao na 130.

Đokoviću će finale sa Kordom biti posebno važno i zbog ukupnog broja titula u karijeri. Trenutno je na 91 peharu, dok Nadal ima samo jedan više. Ispred njih su Federer sa 103 i Konors kao rekorder sa 109.

 

izvor:Avaz/FOTO:AP PHOTO/KELLY BARNES/Avaz