Evo koliko je Crvena zvezda zaradila od prodaje ulaznica

12.12.2023. - Sport

Fudbaleri Crvene zvezde nisu uspjeli da ostvare glavni cilj u Ligi šampiona ove sezone, a to je prezimljavanje u Evropi, ali su dobro zaradili od prodaje ulaznica. Šansa za proljeće u Evropi je propuštena u duelima sa švajcarskim šampionom Jang Bojsom, dok nije ni bilo realno očekivati rezultate i bodove u duelima sa Mančester sitijem i Lajpcigom.

Responsive image

Zvezda se u duelima sa moćnim i bogatim timovima iz Engleske i Nemačke nije obrukala, a poslednji meč imaće upravo protiv aktuelnog šampiona Evrope Mančester sitija.

Ovo će biti i treća puna Marakana koju će Crvena zvezda imati u Ligi šampiona ove sezone. Veliki dio karata rasprodat je putem sezonskih ulaznica, koje su se prodavale od starta sezone, a kasnije su prodate i putem paketa ulaznica i pojedinačnih karata.

Telegraf je došao i do podatka koliko je Zvezda zaradila samo od prodaje sezonskih karata i ulaznica za Ligu šampiona.

Naime, Zvezda je zaradila 5,5 miliona evra od prodaje sezonskih karata i ulaznica Lige šampiona, što je ozbiljna cifra koja će značajno rasteretiti budžet kluba za ovu sezonu, koji je vjerovatno najveći u istoriji, jer je klub sa velikim ambicijama ušao u sezonu, uz ozbiljna ulaganja što u stručni štab, što u igrače.

Izvor: Telegraf.rs / Autor: Dušan Uštević / Foto: Starsport