Lana Pudar se vratila u BiH nakon osvajanja svjetske bronze

16.02.2024. - Sport

BiH plivačica osvojila je bronzanu medalju na seniorskom Svjetskom prvenstvu u Dohi.

plivanje

Sa nepunih 18 godina, rođena Mostarka je i aktuelna evropska prvakinja u ovoj disciplini, a mnogi vjeruju da bi upravo Lana Pudar mogla da donese Bosni i Hercegovini prvu olimpijsku medalju ikad.

“Jako sam umorna, nisam ni spavala od uzbuđenja. Kada sam vidjela rezultat nisam vjerovala. Predivan osjećaj. Ovo mi je veliki vjetar u leđa pošto je ovo olimpijska godina, jako nezgodan termin. Zaista jako dobro vrijeme, ima još mnogo da se radi. Na dobrom smo putu i imam priliku napraviti nešto jako dobro”, prenijele su Nezavisne novine riječi Lane Pudar sa konferencije za novinare, koja je održana na Međunarodnom aerodromu u Sarajevu.

Lana je u finale ušla sa osmim polufinalnim vremenom, da bi potom juče otplivala sjajnu trku i još jednom obradovala Bosnu i Hercegovinu.

“Moram da se zahvalim svim ljudima koji su bili na bazenu i pružili mi ogromnu podršku. Veliko hvala svima koji su me bodrili iz svojih domova i koji su mi poslali veliki broj lijepih čestitki i poruka. Zaista mi znači što sam imala veliku podršku na bazenu. Na ovo takmičenje sam došla bez ikakvih očekivanja zbog manjih poteškoća koje sam imala na pripremama tako da ova medalja jeste posebna i daje mi veliki motiv za dalji rad. Ono glavno je tek preda mnom, vidjećemo šta sljedeći period donosi, u svakom slučaju pred nama je mnogo rada. Još jednom veliko hvala svima”, poručila je Lana, koja već ima osam medalja sa seniorskih takmičenja – bronzu sa Svjetskog prvenstva, bronzu sa Svjetskog prvenstva u malim bazenima, zlato i bronzu sa Evropskog prvenstva, bronzu sa Evropskog prvenstva u malim bazenima, te srebro i dvije bronze sa Svjetskog kupa.

Izvor: Mondo