Dejvis kup uklonio snimak sa pjesmom „Veseli se, srpski rode“

25.11.2023. - Sport

Teniska reprezentacija Srbije u četvrtak je izašla na teren završnog turnira u Malagi, a muzička podloga bila je pjesma Danice Crnogorčević “Veseli se, srpski rode”. Određene organizacije kritikovale su upravu prestižnog teniskog takmičenja, čak i nazivale pjesmu “neonacističkom”, a kako stvari stoje, djeluje da je Dejvis kup popustio pod pritiskom.

Responsive image

Na zvaničnim profilima Dejvis kupa na društvenim mrežama obrisane su objave u kojima Novak Đoković i ostatak srpske reprezentacije izlaze na teren u Malagi.

Postavlja se pitanje kakva će muzička podloga u nastavku turnira biti po volji rukovodstvu Dejvis kupa, koja su pravila eventualno prekršena i koje su uopšte propozicije pri izboru pjesama tokom zvaničnog predstavljanja.

Ostaje da se vidi kako će organizator reagovati i kakvim će uticajima biti podložan pred polufinalni duel. Srbija u subotu za rivala u polufinalu ima Italiju. Već je poznat prvi finalista – radi se o državnom timu Australije.

Ono što je sigurno jeste da će ovakav potez organizatora biti dodatni motiv srpskoj selekciji u pohodu na drugu titulu u ovom takmičenju.

Izvor: Bl portal