Đoković Amerikancima oteo posljednji evropski rekord

08.11.2023. - Sport

Novak Đoković je neprikosnoven u tenisu kada uzmete bukvalno svaki mogući parametar. Sad je stigao da obori rekord zlatnih američkih blizanaca.

tenis

Tako je postavio rekord. Odavno već Novak drži rekord kada je muški singl u pitanju. Iza njega je na drugom mjestu Rafael Nadal sa 36 titula i djeluje da će ga teško stići, dok Federer ima tek 28. Sada je popravio svoj učinak na “jubilarnih” 40, a tako je iza sebe ostavio sve tenisere u svim konkurencijama.

Čuveni blizanci Bob i Majk Brajen, Amerikanci koji su najuspešniiji dubl u istoriji tenisa osvojili su 39 mastersa i to je bio jedan od rijetkih teniskih rekorda koje Novak nije oteo Americi. Do sada je obarao Agasijeve, Samprasove, kao i rekorde Serene Vilijams, a sada je sa trona sklonio i Boba i Majka Brajana.

Do kraja sezone sada Đokovića čeka juriš na još jednu titulu sa Srbijom u Dejvis kupu, a osim toga do kraja sezone će probati da osvoji još jedan završni masters. Takođe mu samo jedna pobjeda treba da osigura prvo mjesto na kraju sezone i tako pređe 400 nedjelja na prvom mjestu ATP liste.

Izvor: Mondo