KK Partizan kažnjen

16.01.2024. - Sport

“Partizan Mozzart Bet kažnjen je sa 5.000 evra zbog ubacivanja predmeta na teren na meču protiv Makabija”, saopštili su crno-bijeli na Instagram profilu u utorak popodne.

Klub poručuje da ne namjerava da pređe preko ovog incidenta olako, kao ni da plaća kazne ubuduće. Naprotiv, pokrenuta je istraga sa ciljem da se identifikuju navijači koji su izazvali ovaj incident.

Responsive image

”Istražne radnje i pregledanje snimaka kako bi se identifikovali vinovnici ovih ipak izolovanih incidenata su u toku. Istovremeno, Klub ovim putem apeluje na navijače da svu svoju energiju, ljubav i navijačku strast usmere isključivo na podršku igračima i treneru Partizana Mozzart Bet. Svim drugim radnjama koje našem klubu mogu naneti finansijsku i reputacionu štetu nije mesto u Areni kada KK Partizan igra svoje utakmice kao domaćin”, navode crno-bijeli.

”Uz sva razumevanja za pravdoljubivost navijača prilikom pojedinih situacija na terenu, iako je osećaj za pravdu često subjektivan, još jednom podsećamo da izazivanjem bilo kakvih incidenata, navijači ni na koji način ne pomažu svom klubu. Naprotiv, takvim činjenjem samo nanose štetu KK Partizan Mozzart Bet. Karakteristična atmosfera u crno-beloj Areni i gromoglasna podšrka na kojoj našem klubu zavide kako na lokalu tako i širom sveta, ponos je Beograda i Srbije. Ovim putem, Klub moli sve neodgovorne pojedince da ne dozvoljavaju sebi da se slične stvari ponavljaju”, dodali su.

Iz kluba podsjećaju navijače da Evroliga odavno ne želi ni da diskutuje o tome zašto je i kako uletio predmet na teren.

”Evroliga je odavno propisala nulti stepen tolerancije za incidente, a KK Partizan Mozzart Bet se tog pravila striktno pridržava. Zajedno činimo veliku crno-belu porodicu! Hajde da je u svakom trenutku predstavljamo na najbolji mogući način!”, zamolili su crno-bijeli navijače da prekinu sa ružnom (i skupom) navikom.

Izvor: Nezavisne / Foto: Tanjug/AP