Kanga i Bukari najbolji asistenti jeseni

04.01.2024. - Sport

Gelor Kanga i Osman Bukari su svojim partijama i golovima nebrojano puta uspjevali da obraduju zvezdašku javnost, a stavka po kojoj se ističu u jesenjem dijelu sezone jesu asistencije.

fudbal

Reprezentativci Gabona, odnosno Gane su uspjeli po šest puta da proigravanjem spoje saigrače sa golom što ih čini najboljim asistentima Zvezde.

Gabonac je na startu sezone bio jedna od opcija Baraka Bahara u veznom redu, ali ispostaviće se da crveno-bijeli trenutno nemaju boljeg kreatora igre od Kange, koji je uz pomenutih šest asistencija postigao i tri pogotka.

Sve je krenulo u prvom porazu Zvezde ove sezone, odnosno na gostovanju Voždovcu, kada je “osmica” zvezdinog tima posljednjim trzajima uspjela asistencijom za Rodića i pogotkom u finišu dati nadu za osvajanje barem jednog boda, ali je krajnji rezultat iznosio 3:2. Kanga je sa dvije asistencije donio preokret u Pančevu protiv Železničara, tako što je prvo nadmašio Ivanića, a onda i Mijatovića. U međuvremenu asistirao je i za autogol protiv Lajpciga na Marakani u Ligi šampiona, da bi u pretposljednjoj utakmici crveno-bijelih u 2023. godini asistirao za još dva gola, kada je pronalazio Kataija i Mijatovića nakon prekida.

Osman Bukari je sa druge strane bio jedan od najboljih igrača Crvene zvezde u elitnom evropskom takmičenju, te je tako pored dva pogotka upisao i dvije asistencije. Prvo je protiv Jang Bojsa na stadionu “Rajko Mitić” namjestio gol Endiajeu za vođstvo, da bi asistenciju upisao protiv Mančester Sitija, takođe u Beogradu, nakon najljepše akcije na meču i duplog pasa sa Hvangom. U domaćem prvenstvu je proigravao saigrače četiri puta i to u duelima protiv Vojvodine, Napretka, Radničkog u Kragujevcu i Partizana u 171. vječitom derbiju. Pored pomenutih šest asistencija, Bukari je postigao i sedam pogodaka, što ga čini najbitnijim šrafom u redovima Zvezde.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: FK Crvena Zvezda