Tijani Bošković prestižno priznanje

29.01.2024. - Sport

Prvi dio Lige šampiona protekao je u znaku Tijane Bošković. Iako njen tim u grupnoj fazi nije zabilježio sve pobjede i moraće da igra plej-of, ona je definitivno ostavila pečat na uvodni dio elitnog takmičenja.

sport

Navijači su imali priliku da biraju igračicu koja će dobiti MVP nagradu na kraju grupne faze i u tom glasanju je Boškovićeva odnijela ubjedljivu pobjedu.

Glavna uzdanica Ezačibašija osvojila je 63,1 odsto glasova, iza je ostavila Paolu Egonu sa 20,2 odsto i Ekatarinu Anktropovu, koja je uzela 9,5 odsto.

Turski tim je u grupi ostvario četiri pobjede – po dvije protiv Vašaša i Marice Plovdiv, a izgubio je oba puta od Skandićija. Zauzeo je drugu poziciju pa će do četvrtfinala pokušati da dođe kroz plej-of mečeve. Rival u razigravanju je ekipa Prometeja.

Tijana je u prvom kolu protiv Vašaša postigla 23 poena, a u drugoj rundi na meču sa Maricom upisala je 13. U trećem kolu protiv Skandićija ni njenih 28 poena nije bilo dovoljno za trijumf Ezačibašija.

U četvrtoj rundi protiv Marice je pauzirala, a u petom kolu je donijela ekipi pobjedu protiv Vašaša sa 28 poena. U posljednjem meču u grupi u porazu protiv Skandićija imala je 27 poena.

Izvor: Mozzart Sport / Foto: X/BoskovicBrasil