Milan hoće da mijenja trenera?

25.12.2023. - Sport

Proslavljeni italijanski fudbalski stručnjak, Antonio Konte prvi je kandidat da preuzme kormilo Milana i to samo dvije godine nakon što je sa gradskim rivalom Interom osvojio titulu u Seriji A.

fudbal

Mediji na Apeninima uveliko pišu da će aktuelni trener kluba sa “San Sira”, Stefano Pioli dobiti otkaz usljed serije loših rezultata zbog kojih “Rosoneri” već sada zaostaju 11 bodova za vodećim Interom.

Uz to, nekadašnji evropski prvak je već u grupnoj fazi Lige šampiona završio učešće u ovom takmičenju što je za klub takvog renomea i finansijskih mogućnosti nedopustivo.

Zato se u fudbalskoj javnosti u Italiji i naširoko govori o smjeni iskusnog stručnjaka, koji je milanskom klubu donio toliko dugo čekanu titulu šampiona 2022. godine.

Međutim, kako se od prošlosti ne živi, na “San Siru” žele da što prije pronađu rješenje i pokušaju da se vrate u šampionsku trku dok ne bude kasno, a Konte je u ovom trenutku najprihvatlivije rješenje.

Kao prva referenca za njegovo angažovanje navodi se činjenica da je bez posla, a zatim i to što je neko ko umije da napravi rezultat, budući da je i sa Juventusom tri puta osvajao titulu najbolje ekipe u Italiji.

Konte ima 54 godine i pored rada u Seriji A ima iskustvo iz Premijer lige, gdje je vodio Čelsi i Totenhem koji je ujedno bio i posljednji klub u kojem je radio.

Kao druga moguća opcija u Milanu pominje se Ignacio Abate, koji takođe ima pojedince u klubu koji bi voljeli da ga vide, ali to tek u slučaju da ideja angažovanja Antonija Kontea ne bude sprovedena u djelo.

Milan naredni meč u Seriji A igra u subotu, 30. decembra kada u 18. kolu elitnog ranga u Italiji na svom terenu dočekuje Sasuolo i od ishoda te utakmice zavisiće dalja sudbina Stefana Piolija.

Izvor: Nezavisne / Foto: Tanjug/AP