“Nezaboravan vikend za moju karijeru i BiH skijanje”

18.02.2024. - Sport

Elvedina Muzaferija iza sebe ima nevjerovatan vikend u kojem je postigla izuzetne rezultate.

skijanje

Muzaferija je danas učestvovala i u trci superveleslaloma nakon koje se oglasila.

“Iza mene je dobar vikend, odnosno nezaboravan za moju karijeru i bh. skijanje. Počeli smo u petak sa 18. mjestom u spustu, što je bio najbolji rezultat u ovoj disciplini u mojoj karijeri. To mi je donijelo bolji startni broj u subotu što sam maksimalno iskoristila i stigla do nevjerovatnog četvrtog mjesta sa samo 11 stotinki iza postolja. Mislim da ću taj dan dugo pamtiti. Imala sam priliku da idem i na svoje prvo proglašenje, što je bilo baš super”, rekla je Muzaferija koja nije mogla da sakrije osmijeh na svom licu.

U današnjem superveleslalomu, Muzaferija je sa dosta visokim startnim brojem osvojila 16. mjesto što je je donijelo nove bodove u Svjetskom kupu.

“Danas sam vozila utrku Super-G, nažalost imala sam visok startni broj, broj 46 i staza je bila malo popustila. Puna sam samopouzdanja i na skijama sam samo razmišljala da skijam čisto i znala sam da mogu do nekog dobrog rezultata. Na kraju sam završila 16. što je moj drugi najbolji rezultat u ovoj disciplini u mojoj karijeri. Sa ovim rezultatom bih trebala dobiti stratno mjesto u top 30 u super-G naredni vikend. Biće to dvije utrke u italijnskoj Val di Fasi, gdje ću pokušati ostvariti još bolje rezultate i pokušati se kvalifikovati u finale Svjetskog kupa i u Super-G”, Muzaferija se za kraj zahvalila svima koji je prate i navijaju za nju te je poručila kako se nada da će u narednih par sedmica ispisati istoriju bh. skijanja i učiniti sve navijače ponosni.

Podsjećamo, Muzaferija je današnjim rezultatom stigla do 29. pozicije u generalnom poretku superveleslaloma, za finale Svjetskog kupa joj u ovom trenutku nedostaje 16 bodova.

Kada je u pitanju ukupni poredak Svjetskog kupa, Muzaferija ima 102 boda i zauzima 58. poziciju.

Izvor: Mondo