FIFA izbacuje jednu reprezentaciju sa Svjetskog prvenstva

13.09.2022. - Sport

 

Svjetsko prvenstvo u Kataru bi moglo da dobije novog učesnika u grupi “A” pošto Ekvadoru prijeti izbacivanje.

Do početka Svjetskog prvenstva u Kataru ostalo je nešto više od dva mjeseca, preciznije još 68 dana, a ponovo se priča o prekrajanju učesnika turnira pošto su pronađeni novi inkriminišući dokazi protiv reprezentacije Ekvadora i njihovog reprezentativca Bajrona Kastilja.

Prethodno se Fudbalski savez Čilea žalio kod FIFA da bi trebalo izbaciti Ekvador sa Mundijala zato što je njihovom fudbaleru Bajronu Kastilju falsifikovan rodni list, odnosno da nije rođen u Ekvadoru – nego tri godine ranije u Kolumbiji, međutim to je nakon dugačke sage odbačeno, ali se Čileanci ne predaju… Tako su sada “isplivali” novi dokazi koji ne idu na ruku Ekvadoru, pa će tako ponovo zaljubljenici u fudbal u ovoj zemlji strijepiti od sankcija.

Britanski list “Dejli Mejl” došao je do dokumenata i audio snimaka iz 2018. godine u kojima je Bajron Kastiljo priznao da je krivotvorio dokumente u dogovoru sa čelnikom Fudbalskog saveza Ekvadora.

Potvrđuje se da je rođen 1995. godine u Kolumbiji, a ne 1998. godine u Ekvadoru, dok mu je u čitavom procesu “mijenjanja biografije” pomogao i Marko Zambrano, uticajni ekvadorski preduzetnik i vlasnik jednog fudbalskog kluba. Na snimku se čuje kako Bajron Kastiljo potvrđuje da mu Marko Zambrano pomaže oko papira, tako da ostaje sada da se vidi da li će se FIFA umiješati ili će potpuno ignorisati nove dokaze.

Inače, prva sumnja u njegov identitet pojavila se 2015. godine kada je iz ekvadorskog Emeleka prelazio u Norteameriku, inače klub Marka Zambrana, da bi taj klub bio suspendovan kada su “uhvaćeni u prevari” sa ispravama.

Uprkos svemu, Fudbalski savez Ekvadora je objavio 2019. godine da je Kastiljo njihov državljanin i da može da nastupa za reprezentaciju, a vidjećemo da li će ih ovo sada koštati mjesta na Svjetskom prvenstvu pošto se Čile i dalje nada da nije kasno i da bi mogli da “uskoče” na njihovo mjesto, piše Mondo.

Podsjetimo, Ekvador je smješten u grupu “A” protiv Katara, Holandije i Senegala.

 

izvor:SrpskaInfo/FOTO;FIFA