Igokea mora pobijediti Krku za plasman na završni turnir

22.11.2023. - Sport

Za plasman na završni turnir ABA lige, juniori Igokee moraće sutra da pobijede Krku na svom parketu.

košarka

Morali su igrači Borisa Jokanovića dobro da se pomuče kako bi slomili otpor Zadra. Gosti su se 38 minuta držali utakmicu, ali je presudio kvalitet Igokee za trijumf 91:74. Prvo ime susreta bio je Andrej Ačimović.

Skupio je 22 poena i devet skokova za indeks 36. Među pet dvocifrenih našao se Vasilije Kuridža sa 20 poena, a Ognjen Stanković je dodao 15 uz po osam skokova i astencija. Njegova trojka je i definitivno prelomila meč u korist Igokee.

Zadrani kući putuju sa dva poraza. Više od toga nisu mogli, pošto je tokom ljeta došlo do osipanja ekipe. Da su ostali na okupu, vjerovatno bi se borili za mjesto u završnici.

Gosti hvale organizaciju. Pored Krke i Zadra u Laktašima se igraju utakmice i grupe koju čine Split, Cibona, Cedevita Olimpija i Vojvodina.

Za trijumf protiv Krke, domaći će morati da odigraju kvalitetan meč, a vremena za odmor između dvije utakmice nema previše.

Igokea i Krka igraju sutra u 12:30. Pobjednik ide na završni turnir u Dubai. Ove godine juniorski tim iz Еmirata prvi put je dio ABA lige i svoje mečeve igra na Zlatiboru.

Izvor: ATV