Dvorana Mege uskoro će nositi ime Dejana Milojevića

18.01.2024. - Sport

Dvorana “Mega fektori” u Beogradu uskoro će nositi ime proslavljenog srpskog košarkaša i trenera Dejana Milojevića, objavio je košarkaški menadžer Miško Ražnatović.

Responsive image

“Ime hale “Mega fektori”, trenažne dvorane Košarkaškog kluba Mega gdje je Dejan proveo skoro cijelu trenersku karijeru, uskoro biti promijenjeno”, napisao je Ražnatović na društvenim mrežama uz Milojevićevu fotografiju iz hale.

Milojević, nekadašnji trener Mege, preminuo je juče od posljedica srčanog udara.

Dejan Milojević je osam godina bio glavni trener Mege, osvojio je Kup Radivoja Koraća, ali i napravio mnogo velikih igrača koji i danas nastupaju u NBA ligi i širom Еvrope.

Nikola Jokić, Vasilije Micić, Marko Simonović, Vlatko Čančar, Timoti Luvavu, Ivica Zubac i Goga Bitadze stasali su u Megi pod Milojevićevim patronatom i kasnije zaslužili vizu za put u NBA ligu.

Dejan Milojević je rođen u Beogradu 15. aprila 1977. godine. Prve košarkaške korake napravio je u beogradskom Košarkaškom klubu Beovuk za koji je, dok je bio junior, na jednoj utakmici postigao 131 poen, što je i dan-danas rekord.

Milojević je 1998. godine prešao u FMP, odatle u Budućnost, a zatim 2004. u Partizan i postao najbolji igrač regionalne NLB lige i nekoliko puta najkorisniji igrač kola u Еvroligi. Bio je član i Pamese, ali i Galatasaraja, te se 2009. vratio u Partizan da završi karijeru.

Bio je član mlade reprezentacije ispod 22 godine, sa kojom je osvojio zlato, dok je sa seniorskom reprezentacijom SR Jugoslavije osvojio zlatnu medalju na Еvropskom prvenstvu 2001. u Turskoj.

U oktobru 2012. postao je prvi trener Mege, odakle je 2020. godine otišao u NBA ligu i tamo nastavio da gradi karijeru.

Od oktobra 2021. godine je bio zaposlen kao član stručnog štaba Golden Stejt Voriorsa, gdje asistira Stivu Keru, usko specijalizovan za rad sa centrima.

Prije dvije godine, odnosno 2022, sa ratnicima je osvojio i šampionski prsten.

Izvor: Agencije / Foto: Tanjug/AP