Znam da će publika više navijati za njega

20.04.2023. - Sport

“Spremao sam se i prije turnira za meč sa Novakom. Znam da će publika više navijati za njega, ali trudiću se da uživam”, rekao je Dušan Lajović nakon pobjede nad Gregoarom Barerom, a uoči četvrtfinalnog duela sa Novakom Đokovićem na Srpska openu.

Kaže da je svjestan težine sutrašnjeg meča, ali da će biti spreman.

Na pitanje da li postoji neki Novakov savjet koji može da iskoristi u sutrašnjem meču, Lajović je rekao da ima samopouzdanja pred taj meč.

“Bez toga se ne može. Samopouzdanje je jako bitno. Dugo se svi znamo. Znamo obojica kako igramo. To će za mene biti izazov, praktično kako kažu šlag na tortu jer igram protiv najboljeg na svetu. Bitno je da ne poklekneš”, naglasio je Lajović, te dodao da je pokazao da može da se nosi sa najboljima u mečevima protiv Španca Alkaraza.

Što se tiče današnjeg meča, on se bitno razlikovao od prvog koji je Lajović dobio na Srpska openu. Razlika je, kaže srpski igrač, prije svega bila u vremenskim uslovima.

“Rekao bih da sam danas zbog lepog vremena imao bolje uslove. Teren je mnogo bolji, videli ste da sam mogao da koristim svoj kik servis. Ali, lopte su i dalje spore, pričao sam i sa drugim igračima, rekli su mi isto”, naglasio je Lajović dodajući i da drugačiji protivnici zahtevaju drugačiji pristup meču.

Na konstataciju da je u drugom setu osvojio 24 uzastopna poena, Lajović je rekao da je u tom periodu uspio da radi prave stvari.

“On je dosta promašivao jer je išao na sve ili ništa. Verovatno je zato malo i bio takav rezultat”, naveo je Lajović.

Na pitanje da li mu smeta kada njegovi protivnici prave duže pauze između poena, on je rekao da to zavisi od tenisera do tenisera, ali da ne obraća pažnju na to.

“To se zanemari svakako kroz iskustvo. Dešava se da neko odugovlači, a neko ne”, zaključio je Lajović.

Takođe je rekao da i dalje ima WhatsApp grupu sa srpskim teniserima i da se jako često privatno druže.

“Ranije smo imali to takmičenje da ko bude najlošije plasiran na kraju godine časti, a sada to nemamo. Ali igramo druge igre”, poručio je Lajović.

Izvor: Nezavisne / Radoš Krstojević