“Zmajice” dočekuju Sjevernu Irsku

08.04.2024. - Sport

Iz tabora ženske fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine uoči utakmice sa Sjevernom Irskom u drugom kolu kvalifikacija za plasman na Evropsko prvenstvo poručili su da je cilj pobjeda pred njihovom publikom.

BiH tim je kvalifikacije počeo porazom u gostima u petak od Portugala, a selektor Selver Hodžić očekuje bolju igru pred domaćom publikom sutra.

“Utakmica u Portugalu je odigrana u odličnom ambijentu. Djevojke su ispoštovale što smo tražili od njih, stvorili smo i neke prilike, međutim protivnik je zasluženo pobijedio. Analizirali smo šta smo mogli bolje da uradimo i sad nam slijedi utakmica sa Sjevernom Irskom. To je potpuno drugačiji stil igre u odnosu na prethodni meč. Irkinje igraju čvrsto, na duge lopte, ali smatram da nemaju rješenja kakva ima Portugal. Siguran sam da ćemo biti spremni da odigramo kvalitetnu utakmicu“, rekao je Selver Hodžić.

Takođe, selektor je prokomentarisao i zdravstveni bilten.

“U susretu sa Portugalom su Melisa Hasanbegović, Marija Ana Milinković i Maja Jelčić zadobile povrede. Nadamo se da će biti spremne za sutra, ali imaćemo jasniju sliku o tome poslije današnjeg treninga“, istakao je Selver Hodžić.

Gloria Slišković reprezentativka BiH takođe je napomenula da je meč sa Portugalom bio zahtjevan. 

“Iza nas je teška utakmica. Znali smo ko nam je protivnik i koliko je kvalitetan, međutim mi uvijek želimo pobjedu. Nažalost, nismo uspjeli, ali u takvim utakmicama i takvoj atmosferi stičemo iskustvo i rastemo kao ekipa. Jedva čekamo da istrčimo na naš teren gdje dočekujemo Sjevernu Irsku. Cilj nam je pobjeda pred našom publikom“, kazala je bh. fudbalerka.

Slično razmišlja i njena saigračica Ena Šabanagić.

“Portugal je veoma kvalitetna ekipa. Željeli smo pobjedu, ali protivnik je bio bolji i zasluženo su osvojili bodove. Mi se okrećemo narednoj utakmici. Smatram da imamo kvalitet da ostvarimo pobjedu i sigurno je da će sve igračice pružiti svoj maksimum“, kazala je Ena Šabanagić.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: N/FS BiH