Dođite na Stadion da zajedno proslavimo Titulu

29.05.2024. - Sport

Sa današnje konferencije za štampu u Upravi FK “Radnik”, Velibor Đurić, šef Stručnog štaba „FK „Radnik“ pozvao je sve ljubitelje sporta i fudbala, kao i navijače FK „Radnik“, da sutra naveče, u 18.30 sati, na stadionu, nakon utakmice sa FK „Rudar“, prisustvuju zajedničkoj  proslavi titule Prvaka Republike Srpske i povratak u Premijer ligu BiH.

 „Čeka nas jedna kvalitetna utakmica, derbi protiv ekipe „Rudara“, koja je, po mom mišljenju, na početku sezone bila prvi favorit za ulazak u Premijer ligu BiH. Ipak, na našu sreću, mi smo sada u takvoj situaciji i smatram da smo sasvim zasluženo na prvom mjestu. Očekujem da ćemo dati maksimum na terenu, iako je rezultat u drugom planu. Uvijek je lijepo kada sezonu završite s pobjedom. Što se tiče igrača koji neće nastupiti na sutrašnjoj utakmici, Ristanović ima povredu, a Despotović tri kartona. Svi ostali igrači su na raspolaganju za ovu utakmicu“, izjavio je Velibor Đurić.

Čestitke Upravi kluba i igračima na osvojenoj tituli

Osvrnuvši se na proteklu takmičarsku sezonu, Đurić kaže da je iza FK „Radnik“ nestvarno dobra sezona, te da su u komplentoj sezoni bili konstantno dobri.

 „U petnaestom kolu smo zauzeli prvu poziciju i zadržali smo je do kraja sezone. Kada uzmemo u obzir prethodne dvije godine, pomalo djeluje i nestvarno, da smo se vratili u Premijer ligu biH, uz sve probleme koje smo imali. Razmišljam pozitivno, tako da čestitam Upravi kluba, na čelu sa predsjednikom kluba Nedeljekom Ćorićem, direktoru kluba koji je bio spona između prvog tima i Uprave, Goranu Janjiću, mom Stručnom štabu na velikoj posvećenosti i, naravno, igračima koji su najzaslužniji za ovaj uspjeh, na njihovim kvalitetnim igrama, sportskom duhu i karakteru, kao i na zajedništvu koje nas je krasilo u proteklom periodu, a nadam se da će tako biti i u budućnosti“, izjavio je Velibor Đurić.

Mi smo šampioni!

Aleksandar Vasić, kapiten FK „Radnik“ pozvao je sve ljubitelje fudbala i „Radnikove“ navijače da sutra naveče dođu na posljednju utakmicu u ovoj sezoni, nakon čega će biti proslavljena i titula Šampiona Republike Srpske.

 „Mi smo šampioni i zbog toga, bez ikakvih kalkulacija, idemo na pobjedu i u ovoj posljednjoj utakmici u sezoni. Nemamo nikakav pritisak, ali želimo da ovu sezonu završimo uspješno, kao što smo radili i tokom cijele godine. Što se tiče sezone, na početku sezone Uprava kluba, Stručni štab i mi igrači imali smo cilj da budemo prvaci. Na kraju se to ispostavilo kao realan cilj i stvorilo nam je imperativ da se dalje pripremamo za nastup u Premijer ligi BiH i da nastavimo sa dobrim igrama. Premijer liga BiH je viši nivo takmičenja i Uprava će voditi računa o svim budućim potezima. Kao kapiten, volio bih da se zadrži okosnica ekipe koja sada igra. Kvalitetna pojačanja su uvijek dobrodošla, ali to zahtijeva i veća ulaganja. Imamo i podmladak koji nas uspješno prati. Tri juniora i golman priključeni su prvom timu“, kaže Vasić.

Nije bilo finansijske pomoći od Gradske uprave

Goran Janjić, direktor kluba, kaže da je u ovoj godini izostala finansijska pomoć i podrška Gradske uprave, kada je riječ o FK „Radnik“.

„Znali smo kako stvari stoje, pa smo se i za ovu situaciju pripremili, uz nesebičnu podršku Vlade Republike Srpske i Kabineta predsjednika Republike Srpske. Izdržali smo ovu sezonu na taj način. Finansiranje sporta u Bijeljini je aktuelna tema u periodu od tri do četiri protekla mjeseca. Svi mi smo već izgubili entuzijazam da o tome pričamo. Ta tema nije zatvorena i još će se o svemu tome razgovarati.

Ova godina je Bijeljini donijela brojne sportske rezultate

Ova 2024. godina je donijela ogromne sportske uspjehe gradu Bijeljina, našim sportskim klubovima, navijačima, simpatizerima i ljubiteljima sporta. I FK „Radnik“ se uključio u taj pobjednički voz, ali, nažalost, cijelu godinu nijedan sportski kolektiv nije dobio nijednu KM. Nije u pitanju samo funkcionisanje FK „Radnik“, da li ćemo mi izdržati ili ne, već se postavlja pitanje – da li Bijeljini treba sport ili ne treba i to pitanje nadilazi ovu konferenciju za štampu. Naš fokus je na proslavi titule koju su momci iz FK „Radnik“ osvojili i zasluženo donijeli u Bijeljinu. U slavljeničkom raspoloženju ne želimo da razmišljamo o negativnim temama. Kad se budemo pripremali za nastup u Premijer ligi BiH moraćemo definisati budžete za sportske klubove na drugačiji način. Nažalost, došli smo u takvu fazu, da od Gradske uprave ne očekujemo nikakvu pomoć“, izjavio je Goran Janjić, direktor FK „Radnik“.

Bijeljina.com