Smajlagić otkrio šta je najveći problem rukometaša BiH (Video)

09.01.2024. - Sport

Selektor rukometne reprezentacije BiH Irfan Smajlagić najavio je nastup na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj nakon slabog izdanja na turniru u Švajcarskoj.

rukomet

Poručio je da bolje partija očekuje na samom Euru, te je govorio o razlozima slabe igre na pripremnom turniru u Švajcarskoj gdje su doživjeli tri teška poraza.

“Konačni spisak je još uvijek otvoren i diktiraju ga mnoge okolnosti od povreda i bolesti igrača. Svaki igrač koji je bio u jednom dijelu priprema, može se računati na njega”, rekao je na početku Smajlagić, a potom otkrio šta je najveći problem tima.

“Mislim da smo u Sarajevu imali prenaporan mikro-ciklus za pojedine igrače. Međutim, da bi se napunuli energijom i da bi mogli parirati u ove tri utakmice na EP-u, morali smo podići taj intenzitet rada. “Yellow Cup” je pokazao da smo energetski u deficitu i da moramo praviti što veći broj rotacija kako bi izdržali ritam koji zahtjeva Evropsko prvenstvo”, dodao je.

Ipak, očekuje da mnogo bolje djeluju na Evropskom prvenstvu i da pokažu pravo lice.

“Mislim da smo se u prethodna dva-tri dana regenirisali i da će biti puno bolje na početku turnira. Naša igra nije bila bajna na turniru, ali to nam nije ni bio cilj, već smo se fokusirali na utakmicu protiv Švedske”, zaključio je Smajlagić.

Za kraj je poručio da će susret protiv Švedske u svakom smislu biti pravi test za reprezentaciju, te da nivo igre moraju držati više od 30-40 minuta koliko su uspijevali do sada.

Podsjetimo, prvu utakmicu u grupi E u Mannheimu BiH igra 11. januara protiv Švedske. Dva dana kasnije na rasporedu je utakmica s Holandijom, a grupnu fazu okončaće 15. januara susretom s Gruzijom.

Izvor: Srpska info / Foto: Rukometni savez BiH