Kecmanović donio prednost Srbiji, sada sve u Đokovićevim rukama

25.11.2023. - Sport

U prvom singlu polufinalnog meča između Srbije i Italije, sastali su se, na iznenađenje mnogih, Lorenco Muzeti i Miomir Kecmanović, a bolji je bio srpski teniser rezultatom 2:1 i to poslije preokreta.

Responsive image

Nije toliko iznenadila pojava Kecmanovića, koji je svoje mjesto zaslužio poslije sjajne partije protiv Velike Britanije, koliko možda odluka da se na terenu za Italiju pojavi Lorenco Muzeti, prije svega zbgo trenutne forme istanja svog tenisa u kojem se nalazi.

Malo je reći da se vidio spektakl u kojem su obojica igrača za nekoliko nivoa prevazišli formu i mogućnosti koje su pokazivali tokom ove, već sada, minule sezone.

Italija je povela poslije preokreta u prvom setu iako je Miša imao u jednom momentu šanse i za dupli brejk, Srbija je potom uzvratila svom snagom u drugom, a onda je Kecmanović doslovno “počistio“ Muzetija sa terena – 7:6 (9:7), 2:6, 1:6.

Vrijedi dodati da je u tom trećem setu, a naročito poslije drugog brejka za Srbiju i vodstva od 4:0, Italijan imao određenih problema sa povredom, tačnije sa butnim mišićem koji ga je dosta ograničio u kretanju.

Sada je red na Novaka Đokovića koji drži stvari u svojim rukama. On bi pobjedom nad Janikom Sinerom poveo Srbiju u veliko finale sa Australijom koje je zakazano za nedjelju u 16 časova.

Izvor: Nezavisne