Jović u subotu stiže u Firencu, a ovo su svi detalji transfera! Real ga pustio bez obeštećenja, može da ide poslije dvije sezone!

05.07.2022. - Sport

Fiorentina se nada da je pronašla novog Dušana Vlahovića! Posle dugotrajnih pregovora, „viola“ je dobila Luku Jovića i to ne na pozajmicu iz madridskog Reala, nego u trajno vlasništvo!

„Kraljevski klub“ i tim iz Firence u ponedeljak uveče razmijenili su svu potrebnu papirologiju kako bi prelazak Jovića iz španske prestonice u Toskanu mogao da bude ozvaničen.

Nekadašnji Zvezdin đak u Italiju bi trebalo da doputuje u subotu, a ovo kroz sve detalje transfera mogao bi da se stekne utisak da su Madriđani po svaku cijenu željeli ovog ljeta da se rastanu od Srbina.

Da li su bili u pravu ili ne pokazaće vrijeme, tek Real je pristao da pusti Jovića u Firencu bez obeštećenja, iako je prije tri ljeta reprezentativca Orlova Ajntrahtu platio 60 miliona evra.

Pored toga, Madriđani će Joviću isplatiti otpremninu u vidu godišnje plate za naredne dvije sezone, dok će u Fiorentini Luka u sledeća 24 mjeseca zaraditi ukupno pet miliona evra.

Po isteku prve dvije godine saradnje Jović će moći da bira da li želi da ode iz Firence ili da ostane još dvije godine.

Ukoliko se odluči za drugu opciju Lukina zarada će se duplirati, a ako ga u tom intervalu Fiorentina proda Realu će pripasti 50 procenata od ukupnog transfera.

 

Izvor:Agencije/Foto: MN Press