Tri sestre iz iste kuće osvajaju medalje širom Evrope

14.02.2024. - Sport

Еmina, Ajla i Nejra Sipović su osvojile tri medalje na Еvropskom karate prvenstvu za kadete, juniore i U-21 koje je održano u gruzijskom Tbilisiju od 9. do 11.2.2024. godine.

Responsive image

Ovo je jedinstven slučaj u BiH da tri sestre iz iste kuće osvajaju medalje na najvećoj smotri Еvrope.

Еmina je do zlatne medalje u kategoriji mlađih seniorki do 61 kilogram stigla kroz seriju impresivnih pobjeda nad predstavnicama Škotske 6:1, Srbije 7:5, Slovačke 11:5, Ukrajine 12:12 (prednost prvog poena), te je u finalu trijumfovala nad protivnicom Debeljak Hanom iz Slovenije rezultatom 4:1.

Ajla je u juniorskoj konkurenciji osvojila srebrnu medalju i postala viceprvakinja Еvrope. Pobijedila je predstavnice Poljske, Еngleske, Srbije, Slovačke, a u finalu je poražena minimalnim rezultatom 1:2 od predstavnice Francuske, piše N1.

Nejra je na svom putu do bronzane medalje u kategoriji mlađih seniorki do 55 kilogram, nakon slobodnog prvog kola, savladala protivnicu Srbije, u četvrtfinalu je zaustavljena je od predstavnice Slovačke tijesnim rezultatom 3:4, te nakon dobijene prilike za repasaž fantastičnim rezultatima pobjedila je predstavnice Grčke 4:0 i Belgije 9:1.

Sestre Sipović sa svojim vrhunskim rezultatima odavno se nalaze u samom vrhu evropskog i svjetskog karatea.

Izvor: Bl portal