Crveno – bijeli protiv Splita

24.12.2023. - Sport

Košarkaši Crvene zvezde dočekuju večeras od 19 časova ekipu Splita u utakmici 13. Kola regionalne ABA lige. Taj meč igra se u “FMP Areni” zbog zauzetosti ostalih dvorana koje crveno bijeli koriste u takmičarskoj sezoni.

sport

Ova runda i zvanično označava kraj prvog kruga takmičenja u ABA ligi, a ekipa Crvene zvezde dočekuje Split sa skorom 11-1 i nakon važne pobjede nad Makabijem, želi da nastavi sa pobjedama u utakmici u kojoj će po prvi put nastupiti i Fredi Gilespi nova akvizicija crveno belih:

“Želimo da nastavimo sa dobrim rezultatima u ABA ligi.Zbog toga naša spremnosti koncentracija moraju biti na najvišem nivou! Igramo protiv tima koji je izuzetno opasan jer može da Vas napadne sa više igrača u različitim postavkama na terenu. Zato treba da budemo spremni da odigramo dobru odbranu ali i da budemo dobri u napadačkom delu utamice“ rekao je trener Janis Sferopulos.

Branko Lazić ističe da je iza Zvezdinih košarkaša teška utakmica ali i važna pobjeda u četvrtak.

“Samopouzdanje se najbolje gradi kroz dobre utakmice i pobede, i naš cilj je poznat. Želimo da osvojimo nove bodove, ostanemo na vrhu tabele ali će za to biti potrebna dobra utakmica protiv ekipe koja zna da igra, ima iskustvo i može da Vas kazni ako opušteno uđete u meč“ rekao je Branko Lazić.

Izvor: Nezavisne / Autor: Vedran Radenović / Foto: KK Crvena Zvezda