Goran Lukić novi predsjednik Borca

22.01.2024. - Sport

Banjalučki privrednik Goran Lukić novi je predsjednik FK Borac!

banjaluka

On je na tu poziciju izabran jednoglasno na Izbornoj sjednici Skupštine kluba, a na mjesto prvog čovjeka crveno-plavih dolazi umjesto Milana Tegeltije.

Lukić je šesti predsjednik Borca u posljednjih osam godina.

“Za mene je velika čast, ali ujedno i ogromna odgovornost što sam izabran za novog predsjednika FK Borac. Ne želim da se razmećem krupnim obećanjima i moja želja je da pričam djelima. Puno toga se uradilo u proteklom periodu, a ispred nas je još mnogo posla. Daću sve od sebe da, zajedno sa svojim saradnicima, doprinesem daljem razvoju našeg sportskog velikana, na terenu, ali i van njega. FK Borac je ponos Banjaluke i Republike Srpske i naša obaveza je da se trudimo da svakim danom klub napreduje”, rekao je Lukić.

Borac, sa novim predsjednikom, nastavlja tamo gdje je stao. Glavni ciljevi ostaju isti-borba za trofeja i dalji razvoj klupskih struktura.

“Borac je u proteklom periodu napravio veliki iskorak na svim poljima. Sve je, rezultatski i infrastukturno, podignuto na jedan viši nivo, a na nama je obaveza da nastavimo da idemo u tom pravcu. Timski rad će biti od krucijalne važnosti za dalji razvoj. Borac je iznad svih nas, a svi mi koji smo sada u klubu, nebitno na kojoj poziciji, moramo da se vodimo željom da naš Borac bude bolji iz dana u dan. Želimo da nastavimo sa daljim razvojem infrastrukture na i oko stadiona, da nastavimo sa daljim razvojem omladinske škole, te da rezultati našeg seniorskog pogona budu protkani trofejima. Imamo pregršt planova i na nama je da ih realizujemo”, rekao je Lukić.

Uz novog predsjednika Borac je dobio i novog direktora, a umjesto Aleksandra Mićića na ovu poziciju imenovan je Dejan Čato, dosadašnji direktor marketing službe crveno – plavih.

Dodajmo i to da fudbaleri Borca u utorak putuju na pripreme u Antaliju. Borac će u Turskoj odigrati šest kontrolnih mečeva i to protiv Baltike (25. januar), Pjunika (29. januar), Tirola (2. februar), te Dinama iz Mahačkale (3. februar). Za 5. februar su zakazana dva duela i to protiv bugarske Krumovgrada i poljske Podbeskidie. Borac je već odigrao jedan kontrolni meč i to protiv BSK-a u kojem su slavili s ubjedljivih 8:0.

Izvor: Srpskainfo / Autor: Vladimir Grbić / Foto: FK Borac