Košarkaški derbi u “Boriku” podsjetio na nekadašnje duele

11.04.2024. - Sport

Košarkaši Borca i Igokee odigrali su kvalitetan meč pred odlično ispunjenim tribinama “Borika”. Publika je imala šta da vidi, a na kraju slavila je Igokea rezultatom 71:65.

Ključna je bila serija gostiju 11:0 na kraju treće četvrtine. Borac je tada poveo 48:47, a nakon tajm-auta trenera Vladimira Jovanovića Igokea je zaigrala jače u odbrani i stekla, ispostaviće se, ključnu prednost. Sava Lešić je bio najefikasniji sa 16 poena, dok je kod Borca Radoš Pelija imao 12.

“Čestitam igračima na pobjedi, mi smo imali jedan trening da se spremimo za ovu utakmicu protiv protivnika koji je kvalitetan, dobro vođen i nošen publikom u lijepo ispunjenoj dvorani. Znali smo da neće biti lako, svi ostali bar za sada imaju više vremena za pripremu od nas. Ipak, nama je cilj da pobijedimo svaku utakmicu u Ligi 6. Ostvarili smo još jedan korak i idemo dalje” istakao je trener Igokee Vladimir Jovanović te napomenuo da je stanje Dragana Milosavljevića i Nemanje Marića nepromijenjeno i da ne zna kad će se vratiti na parket.

Košarkaš Marko Jeremić je najavio borbu za titulu.

“Lepo je igrati pred punim tribinama. Borac je igrao dobru košarku, nije nas iznenadio. Igrali smo s puno oscilacija, moglo je bolje, ali je najbitnije da smo ostvarili pobedu. Ciljevi su najviši, sami sebi smo postavili ciljeve, posebno jer smo Kup izgubili i sada hoćemo da pokažemo gde nam je mesto”, dodao je Jeremić. 

Trener domaćeg tima Zoran Kašćelan je istakao da su presudili iskustvo i kvalitet rivala.

 “Čestitam Igokei na zasluženoj pobjedi. Bila je lijepa predstava u “Boriku”, posebno pred ispunjenim tribinama i uz veliku podršku publike. Malo je to i uticalo na našu mladu ekipu koja nije navikla na to. Ipak, pune tribine treba da budu motiv više. Smatram da smo zakazali u prvom poluvremenu kada je u pitanju skok i čvrsta igra u odbrani. Ono što smo radili tokom treće četvrtine je trebalo da radimo i u prvom poluvremenu, ali suštinski kvalitet i iskustvo su došli do izražaja, a meč je odlučila i ta nadmoć u skoku. Oni su mnogo iskusna ekipa, znaju da igraju u mnogo većim intenzitetima i to se vidi. Ovo je dobra lekcija za našu ekipu ako bismo sutra opet bili u prilici da se približimo nekoj ekipi višeg nivoa od nas. Moramo prije svega fizički da odgovorimo, a onda će do izražaja doći i taj talenat”, poručio je Kašćelan. Borac će u narednom kolu igrati protiv Mladosti u Mrkonjić Gradu, dok Igokea dočekuje Slobodu.

Hvala publici

Košarkaš Borca Boris Dragojević ističe da se nada da će ekipa i u narednim mečevima imati podršku publike.

“Loše smo otvorili meč, a onda smo uspjeli da se vratimo u trećoj četvrtini. Ipak, oni su tada dokazali kvalitet, odigrali agresivniju odbranu pa smo imali izgubljene lopte. Uz to smo promašili neke zicere i oni su se odvojili. Bilo je zaista lijepo igrati pred punom dvoranom i nadam se podršci i u narednim mečevima”, rekao je Dragojević.

Izvor: Glas Srpske / Autor: Darko Dragičević / Foto: Glas Srpske