Još nije poznato ko će igrati u “eliti”

03.08.2022. - Sport

Koliko klubova će zaigrati u košarkaškoj Ligi BiH iduće sezone još nije poznato, iako je nastupio avgust, kada bi većina stvari trebalo da bude riješena.

Nesređeno stanje koje godinama traje u Košarkaškom savezu i ove godine je na istom nivou, a dio problema trebalo bi da bude riješen iduće sedmice, kada je planiran sastanak Upravnog odbora. Osam članova UO KS BiH bez Mirze Teletovića koji je podnio ostavku, trebalo bi da riješi djelić nagomilanih problema. Shodno ranijem dogovoru takmičenje bi trebalo da broji 13 ekipa, dok bi klub koji igra dva međunarodna takmičenja cijele sezone, u ovom slučaju Igokea, bio oslobođen igranja ligaškog dijela.

Na osnovu plasmana prošle sezone u novoj bi trebalo da igraju Borac, Leotar, Mladost, Radnik, Bratunac, Široki, Spars, Promo, Sloboda i Posušje. Oni će morati da se izjasne o svom nastupu, dok je nastup Bijeljinaca i Bratunčana pod velikim znakom pitanja, mada niko o tome ne želi javno da priča. Ispali su Zrinjski i Bosna Rojal, a Čelik odustao od takmičenja tokom sezone. Njih bi trebalo da zamijene Budućnost BN, Grude i Student iz Tuzle, koji će takođe morati da se izjasne o svom nastupu. Lako se može desiti da jedna od ekipa, ili više njih, odustane od takmičenja pa bi UO morao da traži zamjenu. Takvu situaciju mogla bi da iskoristi Slavija, koja je zvanično podnijela kandidaturu za ulazak u najviši rang. Ekipa iz Istočnog Sarajeva prošle sezone poražena je u finalu plej-ofa Prve lige Republike Srpske i sada ima ambicije da se vrati u elitni rang nakon više od deset godina.

– Klub je rastao posljednjih godina na terenu i mimo njega, organizaciono i logistički. U posljednjem periodu pokazao je da može organizovati sportski spektakl, učiniti košarku opet najvoljenijim sportom, promovisati grad i zajednicu, ponašati se uzdržano sportski u konfliktnim situacijama, biti human i pomoći onome kome je pomoć potrebna. I još rasti i napredovati, jer priča o košarci treba da bude nastavljena. Upravni odbor odlučio je da aplicira za ulazak u Ligu BiH – poručeno je iz Slavije.

Zahiragić u Budućnosti

Adi Zahiragić (1995, 187 cm) novi je član Budućnosti BN. Radi se o iskusnom plejmejkeru i povremenom reprezentativcu BiH. Zahiragić je igrao u mnogim klubovima, dok je prošle sezone nastupao za Sutjesku iz Nikšića, koja je nastupala u Drugoj ABA ligi.

 

izvor:Glas Srpske/FOTO:Glas Srpske