Grobari ne dolaze na vječiti derbi

25.09.2023. - Sport

Sada je i definitivno – južna tribina na 171. vječitom derbiju biće prazna. Grupa Grobari, objavom na društvenim mrežama, potvrdila je da nastavlja bojkot zbog nezadovoljstva radom uprave i da neće na stadion uprkos važnosti utakmice sa Crvenom zvezdom.

„Nije laka odluka uskratiti igrače za podršku u jednoj od najvažnijih utakmica sezone, ali naša borba mora da se nastavi. Ljudi koji vode klub ne zaslužuju ni mrvu kompromisa! Situacija je vrlo jednostavna, potrebno je da Miloš Vazura podnese ostavku i mi se iste sekunde vraćamo na JNA. Dokle god je prvi čovjek kluba i njegov profit važniji od svih nas, dotle će trajati ova mučna situacija za naše igrače. Svako ko misli da tog dana mora biti uz klub, neka to i uradi, ali sa istoka i zapada. Jug mora biti prazan i molimo da se ta odluka ispoštuje. Partizane, srećno!“, stoji u objavi Grobara.

Ovo će biti treći put da Grobari ne dođu na vječiti derbi, prethodno se to događali u oktobru 2005. i maju 2007. Razlozi su bili vezani za proteste navijača Partizana protiv rukovodstva.

U 125. večitom derbiju, odigranom 15. oktobra 2005, Partizan je imao tek po nekog navijača na Marakani. Crveno-bijeli su slavili sa 2:0.

Jug je bio prazan u Humskoj 5. maja 2007, kad je Crvena zvezda pobijedom od 2:1 overila titulu. Grobari su pokušavali da otjeraju iz fotelja Žarka Zečevića i Nenada Bjekovića, a derbiju je prisustvovalo svega 12.000 ljudi.

Izvor: Bl portal