Ognjen Vranješ šokirao Čukarički, odlučio da okonča karijeru!

03.04.2024. - Sport

Nekadašnji BH. reprezentativac Ognjen Vranješ odlučio je okonča karijeru u 35. godini.

Vranješ je posljednjih pola godine nastupao za Čukarički, a vijest o njegovom odlasku je stigla nakon remija Brđana u Novom Sadu u utorak.

Banjalučanin je odluku o prekidu karijere donio prošlog petka, pred utakmicu Čukaričkog s Novim Pazarom, a čelnici kluba ostali su zatečeni njegovom odlukom, javlja “Meridian sport”.

Vranješ je taj meč posmatrao sa tribina, a ove sezone je za Brđane nastupio 17 puta.

Inače, Vranješ je u Čukarički došao nakon što mu je propao angažman u Partizanu jer su se navijači crno-bijelih pobunili protiv njegovog dolaska.

Ranije je Vranješ nastupao za turske Hatajspor, Alanju i Gazijantep, atinski AEK, Anderleht iz Belgije, španski Sporting Hihon, ruske Krasnodar i Tomsk, moldavski Šerif i kruševački Napredak, a ponikao je u banjalučkom Borcu.

Vranješ je bio dugogodišnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, u dresu “Zmajeva” je odigrao 38 mečeva, a reprezentativnu karijeru okončao je 2018. godine.

Često je pažnju privlačio i svojim nekonvencionalnim ponašanjem van terena, a 2015. u BiH su mu zamjerili zbog tetovaža mape Republike Srpske koju je potom “prepravio” u sat.

Nekoliko godina kasnije je protjeran iz reprezentacije zbog skandala sa jednom popularnom folk pjevačicom.

Izvor: B92